Η νέα εποχή στα δίκυκλα της καναδικής Can-Am ξεκίνησε με δύο εντυπωσιακά ηλεκτρικά μοντέλα. Το πιο ενδιαφέρον είναι με διαφορά το Origin, μια On-Off μοτοσικλέτα για διασκέδαση, περιπέτεια, αλλά και καθημερινή χρήση.

Μπορεί εξωτερικά η μοτοσικλέτα να δείχνει απλή στην κατασκευή, ωστόσο δηλώνει άμεσα τις προθέσεις της και τον σκοπό που φτιάχτηκε. Οι μεγάλοι ακτινωτοί τροχοί 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω, οι αναρτήσεις με τις μεγάλες διαδρομές και η όρθια θέση οδήγησης δείχνουν το δρόμο της περιπέτειας και της εξερεύνησης.



Ο ηλεκτροκινητήρας του Can-Am Origin είναι κατασκευασμένος από τη Rotax. Πρόκειται για έναν υγρόψυκτο σύνολο τοποθετημένο στο κέντρο με απόδοση 47 ίππους και 72 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα είναι στα 127 χλμ./ώρα και οι επιταχύνσεις πολύ δυνατές με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 4,3 δευτερόλεπτα.



Η μετάδοση γίνεται μέσω αλυσίδας με ειδικό κάλυμμα για αυξημένη ανθεκτικότητα. Η μπαταρία από την άλλη είναι λιθίου χωρητικότητας 8,9 kWh και μπορεί να φορτιστεί σε 50 λεπτά (80%) με αυτονομία που φτάνει τα 144 χιλιόμετρα στην πόλη και 115 χιλιόμετρα σε συνδυαστική οδήγηση. Υψηλού επιπέδου τεχνολογία έχει η μοτοσικλέτα στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας που ονομάζεται Active και Passive Regen.

Οι αναρτήσεις είναι της KYB με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός 43 χιλ. διαδρομής 255 χιλ. και μονό ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω που εδράζεται σε μονόμπρατσο ψαλίδι. Τα φρένα είναι της J.Juan και τα ελαστικά της Dunlop, ενώ το συνολικό βάρος της μοτοσικλέτας είναι 187 κιλά.



Δυνατός είναι και ο εξοπλισμός με σύστημα ABS στα φρένα, σύστημα Traction Control, έξι προγράμματα οδήγησης και οθόνη 10.25 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας Apple CarPlay και ειδική εφαρμογή BRP Connect.

Στην Ελλάδα τα προϊόντα της Can-Am θα τα βρείτε στο δίκτυο της Πέτρος Πετρόπουλος.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ