Μερικές σταγόνες βροχής στους πρώτους 5 γύρους του Grand Prix του Σαν Μαρίνο ήταν αρκετές να μας χαρίσουν έναν συναρπαστικό αγώνα με έναν απρόσμενο νικητή και μια τεράστια ανατροπή στο πρωτάθλημα.

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε σε στεγνές συνθήκες, αλλά λόγω των σταγόνων βροχής που έπεφταν στο πρώτο τμήμα της πίστας οι Αγωνοδίκες αποφάσισαν να επιτρέψουν σε όποιον ήθελε από τον πρώτο γύρο να αλλάξει μοτοσικλέτα με τις βρόχινες ρυθμίσεις και ελαστικά (Flag-To-Flag).

Στους πρώτους 3 γύρους όλα πήγαιναν ήρεμα με τον Μπανάια να είναι πρώτος και τον Μαρτίν να τον ακολουθεί από κοντά. Στον 5ο γύρο όμως ξεκίνησε να βρέχει στο πρώτο κομμάτι της πίστας με αποτέλεσμα να ανακατευτεί η τράπουλα και όλοι να μειώσουν το ρυθμό τους.

Σε εκείνο το σημείο είχαμε πολλές αλλαγές στην κατάταξη και όλοι ήρθαν πιο κοντά στην πρώτη οκτάδα. Κανείς δεν τόλμησε να μπει στα πιτ για να αλλάξει μοτοσικλέτα εκτός από τον Χόρχε Μαρτίν ο οποίος πήρε το ρίσκο και μπήκε. Αποδείχτηκε όμως ότι ήταν απλά ένα τεράστιο λάθος καθώς μόλις βγήκε από τα πιτ με τα βρόχινα ελαστικά η βροχή σταμάτησε!



Ο Μαρτίν έμεινε λοιπόν πολύ πίσω και για να μπορέσει να ολοκληρώσει τον αγώνα ξαναμπήκε στα πιτ για να πάρει ξανά την κανονική του μοτοσικλέτα με τα σλικ ελαστικά. Τελικά, ο Ισπανός τερμάτισε στην 15η θέση, πήρε μόλις έναν βαθμό και είδε τη διαφορά του από τους 26 βαθμούς να μειώνεται στους 7 βαθμούς.

Η νίκη στον αγώνα του Μιζάνο πήγε τελικά στον Μαρκ Μάρκεθ ο οποίος έδωσε μαθήματα θάρρους και αποφασιστικότητας. Ο Ισπανός της Gresini άρπαξε την ευκαιρία της αναταραχή που έφεραν οι σταγόνες βροχής και πήρε την πρωτοπορία από την 9η θέση του grid. Αντιστάθηκε στην πίεση του Μπανάια και τελικά πήρε τη νίκη που είναι η δεύτερη συνεχόμενη για φέτος.



Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Πέκο Μπανάια ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μαρτίν και επέστρεψε δυνατά στη μάχη του πρωταθλήματος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ένεα Μπαστιανίνι με την εργοστασιακή Ducati, ενώ η KTM του Μπραντ Μπίντερ σκαρφάλωσε στην 4η θέση. Την εξάδα έκλεισαν οι Μάρκο Μπεζέκι και Άλεξ Μάρκεθ με τον Φάμπιο Κουαρταραρό και την Yamaha να τερματίζουν έβδομοι.



Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες (20-22 Σεπτεμβρίου) και πάλι στην πίστα Misano Marco Simoncelli.

Αποτελέσματα Αγώνα



Βαθμολογία Πρωταθλήματος



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ