Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό που χτύπησε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφεραν εργαζόμενοι στις πρώτες βοήθειες και ΜΜΕ της Χαμάς νωρίς σήμερα το πρωί. Από την πλευρά τους, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι στόχευσαν ένα κέντρο διοίκησης του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.
Ο πόλεμος ξέσπασε με έναυσμα την άνευ προηγουμένου έφοδο του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1.205 άνθρωποι στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση βασισμένη στα πιο πρόσφατα επίσημα ισραηλινά δεδομένα. Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, 97 παραμένουν όμηροι των μαχητών του παλαιστινιακού κινήματος, ωστόσο 33 από αυτούς έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων στον μικρό παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακο έχουν στοιχίσει τη ζωή ως τώρα σε τουλάχιστον 40.988 ανθρώπους, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες μετά το μεσημέρι, κι έχουν προκαλέσει μείζονα ανθρωπιστική και υγειονομική κρίση. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά.



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ