Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έγινε μεταξύ του Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, και του Όλιβερ Λούξιτς, του Γερμανού Υφυπουργού Μεταφορών με αρμοδιότητα τις Εμπορευματικές Μεταφορές και την Επιμελητεία.

Η σχετική εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς ‘Έκθεσης Θεσσαλονίκης στην οποία η Γερμανία είναι η τιμώμενη χώρα για εφέτος.

Όπως ανακοινώθηκε, η επικείμενη συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας και των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn) αφενός θα αναβαθμίσει τη μετακίνηση το επιβατικού κοινό με τραίνο στη χώρα μας και αφετέρου θα αναπτυχθεί περαιτέρω και αποτελέσει προέκταση του ευρωπαϊκού σιδηροδρόμου.



Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε σχετικά: «Εγκαινιάζεται σήμερα ένα νέο πεδίο συνεργασίας ανάμεσα στον ΟΣΕ και στους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους, που αποσκοπεί στην περαιτέρω βελτίωση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του Οργανισμού.

»Ευελπιστούμε ότι και με αυτή την πρωτοβουλία, πραγματοποιείται ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλλει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με σκοπό την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών και της λειτουργίας των ελληνικών σιδηροδρόμων».

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο σχέδιο, Ελλάδα και Γερμανία θα ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία τους και σε αυτόν τον τομέα, ενώ το αποτέλεσμα αυτής θα είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η ανάπτυξη του εμπορίου χάρη στις αξιοποίηση των σιδηροδρομικών συνδέσεων με τους λιμένες Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης.




Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας (αριστερά) ξεναγεί τον Γερμανό Υφυπουργού Μεταφορών κ. Όλιβερ Λούξιτς.

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΟΣΕ και των Γερμανικών Σιδηροδρόμων προβλέπεται ότι η (θυγατρική του) DB Engineering & Consulting (DB E&C) θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και θα εκπαιδεύσει στελέχη του ΟΣΕ στους εξής τομείς:

* Αξιολόγηση της οργάνωσης, των διαδικασιών και της δομής του Εκπαιδευτικού Κέντρου του ΟΣΕ.

* Αξιολόγηση των τρεχόντων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εκτίμηση μέτρων βελτίωσης και ένταξης νέων μεθόδων εκπαίδευσης.

* Υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης Εκπαιδευτών.

* Εφαρμογή προγράμματος ανταλλαγής και μεταφοράς τεχνογνωσίας.

* Υποστήριξη στον τομέα της ψηφιοποίησης των σιδηροδρομικών συστημάτων και των διαδικασιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ