Η BMW προχωράει σε μαζικό προληπτικό έλεγχο με μια μεγάλη παγκόσμια ανάκληση που αφορά πάνω από 1,5 εκατομμύριο οχήματα. Ο έλεγχος αφορά τα συστήματα πέδησης (φρένα) που προέρχονται από την Continental.

Το θέμα σχετίζεται με το ολοκληρωμένο σύστημα πέδησης (IBS) και επηρεάζει τα μοντέλα BMW και Mini που παράγονται από τον Ιούνιο του 2022 και μετά.

Αν και δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα, η BMW έχει σταματήσει τις παραδόσεις των επηρεαζόμενων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των Mini Cooper και Countryman, ενώ εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο επισκευής. Η ανάκληση αναμένεται να κοστίσει στην αυτοκινητοβιομηχανία σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε εργασίες εγγύησης, επηρεάζοντας σημαντικά τις οικονομικές της προοπτικές.

Η BMW έχει προειδοποιήσει τους επενδυτές ότι αυτή η ανάκληση θα οδηγήσει σε υψηλότερο από το αναμενόμενο κόστος εγγύησης, το οποίο εκτιμάται σε «υψηλό τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων» για το τρίτο τρίμηνο

Παράλληλα η εταιρεία έχει εκδώσει εντολές διακοπής πωλήσεων, οι οποίες θα επηρεάσουν αρνητικά τις παγκόσμιες πωλήσεις για το υπόλοιπο του έτους.
Γενικά ο έλεγχος και η πρόληψη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ιδιαίτερα όταν προλαμβάνει πιθανές δυσλειτουργίες που μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και ατυχήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ