Έπρεπε να το περιμένουμε. Σε κατατακτήριες του Μπακού ο Σαρλ Λεκλέρ είναι σε άλλο επίπεδο. Ο Μονεγάσκος οδήγησε για άλλη μια φορά φανταστικά και με χιλιοστομετρική ακρίβεια για να πάρει την pole του αυριανού αγώνα.

Η Ferrari ήταν γενικά πολύ ανταγωνιστική όπως αποδεικνύει και η 3η θέση του Σάινθ. Εξαιρετική η 2η θέση του Πιάστρι η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την καταστροφική εμφάνιση του Νόρις. Ο Πέρεζ κέρδισε τον Φερστάπεν με τις Red Bull να ξεκινούν αύριο στο 4-6. Τέλος, εκπληκτική εμφάνιση και από τον Κολαπίντο.

Q1: Οι Williams μέσα, ο Νόρις έξω!

Το δράμα ξεκίνησε ήδη από το Q1. Εκτός από τους Λεκλέρ και Πέρεζ οι οποίοι έδειξαν να έχουν βρει τον ιδανικό τους γύρο για τις κατατακτήριες, όλοι οι υπόλοιποι δοκίμαζαν συνεχώς διαφορετικές προσεγγίσεις.



Με την θερμοκρασία οδοστρώματος υψηλότερη από ότι στο FP3, αλλά την πρόσφυση αρχικά λιγότερη, ο χρόνος αποκλεισμού από το Q2 κατέβαινε συνεχώς. Έτσι ακόμη και οδηγοί κορυφαίων ομάδων παρέμεναν μέχρι τέλους στην πίστα ώστε να την πετύχουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Εκείνοι που ξεχώρισαν ήταν οι οδηγοί της Williams οι οποίοι έδειξαν ικανοί ακόμη και να… κερδίσουν τον Φερστάπεν! Ο Ολλανδός δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με την RB20. Και αναγκάστηκε να κάνει έναν γύρο στο απόλυτο όριο για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στο Q2.

Σε παρόμοια θέση βρήκε εαυτόν και ο Νόρις. Ωστόσο ο Λάντο έκανε ένα κρίσιμο λάθος στην έξοδο της στροφής 16 και έμεινε εκτός συνέχειας! Επιπλέον ο Βρετανός είχε καθυστερήσει νωρίτερα και λόγω μίας κίτρινης σημαίας. Με τον Νόρις αποκλείστηκαν οι Ρικιάρντο, Μπότας, Ζου και ο Οκόν που είχε επαφή με τον τοίχο.

Q2: Ο Φερστάπεν προειδοποιεί

Οι Ferrari και Mercedes έκαναν τις πρώτες τους προσπάθειες στο Q2 με χρησιμοποιημένα σετ μαλακής γόμας. Έτσι οι Φερστάπεν, Πέρεζ και Πιάστρι έγραψαν τους τρεις καλύτερους χρόνους αρχικά, με φρέσκα soft. Αντίθετα στις δεύτερες προσπάθειες όλοι πήραν φρέσκια μαλακή γόμα. Ωστόσο κανείς δεν ξεπέρασε τον χρόνο του Φερστάπεν ο οποίος -έστω και την τελευταία στιγμή- δήλωσε παρών στη μάχη για την pole.



Αλλά εκείνος που εντυπωσίασε πραγματικά ήταν ο Φράνκο Κολαπίντο. Ο rookie είχε δείξει ήδη από το FP3 ότι το Μπακού του… ταιριάζει γάντι. Και σε μία από τις πιο δύσκολες πίστες του πρωταθλήματος -στην οποίαν μάλιστα δεν έχει τρέξει στο παρελθόν- κατάφερε να περάσει στο Q3 όντας ταχύτερος του Άλμπον!

Από την άλλη ο Μπέρμαν ήταν και εκείνος ταχύτερος του πιο έμπειρου Χούλκενμπεργκ. Ο νεαρός Βρετανός θα μπορούσε, μάλιστα, να περάσει και στο Q3. Αλλά έκανε ένα μικρό λάθος στην τελευταία του προσπάθεια. Έτσι οι δύο Haas, με τους Στρολ, Γκασλί και Τσουνόντα, έμειναν εκτός συνέχειας.

Q3: Αδιαμφισβήτητος

Η Ferrari σημείωσε το 1-2 στον πρώτο γύρο προσπαθειών με τον Λεκλέρ επικεφαλής. Ωστόσο ο 3ος Πιάστρι είχε χρησιμοποιημένα ελαστικά ενώ και ο 6ος Φερστάπεν είχε ένα μεγάλο γλίστρημα στην έξοδο της 16. Αντίθετα οι Mercedes είχαν πρόβλημα με το να φέρουν τα ελαστικά τους σε θερμοκρασίας λειτουργίας.



Και ενώ όλοι περιμέναμε για το επικό φινάλε η Williams λίγο έλλειψε να καταστρέψει την καλύτερη φετινή της εμφάνιση σε κατατακτήριες. Οι μηχανικοί της ομάδας ξέχασαν το κάλυμμα της αεροεισαγωγής στο μονοθέσιο του Άλμπον και ο Ταϊλανδός έπρεπε να το αποσυνδέσει μόνος του στην έξοδο του pitlane. Οι αγωνοδίκες θα εξετάσουν το περιστατικό μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Στον τελευταίο γύρο προσπαθειών ο Πιάστρι τα έδωσε όλα για να πάρει την pole. Οδήγησε οριακά, χαϊδεύοντας -κυριολεκτικά- τους τοίχους της πίστας και πήρε την 2η θέση από τον Σάινθ. Ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει κάτι για τον Λεκλέρ. Ο Σαρλ κατέβασε ακόμη περισσότερο την καλύτερη προσπάθειά του και πήρε πειστικά την 4η pole του στο Αζερμπαϊτζάν.

Πίσω από τον Μονεγάσκο θα ξεκινήσουν οι Πιάστρι και Σάινθ. Ο Πέρεζ κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά σε κατατακτήριες φέτος τον Φερστάπεν και αύριο θα ξεκινήσει 4ος, μπροστά από τον Ράσελ. Οι Φερστάπεν, Χάμιλτον, Αλόνσο, Κολαπίντο και Άμπον συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ