Ο Ματ Ντέντον δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί το διαδίκτυο. Ο ταλαντούχος μηχανικός/σχεδιαστής έχει μια τρομερή ικανότητα να κατασκευάζει από το μηδέν διάσημες κατασκευές με αποκορύφωμα ένα πλήρως λειτουργικό ρομπότ BB-8 από το Star Wars.



Αυτήν τη φορά ο Ντέντον αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα vintage παιχνίδι με τουβλάκια Lego. Πρόκειται για ένα παλαιό Honda Monkey το οποίο ο μηχανικός θέλησε να κατασκευάσει σε… ανθρώπινες διαστάσεις.



Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να αναλύσει όλο το βιβλίο οδηγιών με τα κομμάτια της μοτοσικλέτας. Στη συνέχεια, αφού τα πέρασε σε πρόγραμμα σχεδίασης CAD, τα μεγέθυνε τόσο ώστε να έρθουν σε μεγάλες διαστάσεις. Πρώτα σχεδίασε το πλαίσιο και στη συνέχεια συναρμολόγησε το εμπρός μέρος με την ανάρτηση.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τις πίσω αναρτήσεις και τον ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα έδινε κίνηση στη μοτοσικλέτα. Σε πολλά σημεία υπήρξαν εσωτερικές ενισχύσεις με ατσάλινες βέργες προκειμένου να αντέξει το βάρος ενός αναβάτη. Όταν ολοκληρώθηκε το project ο Ντέντον οδήγησε τη μοτοσικλέτα Lego και κατάφερε μάλιστα να φτάσει τα 17 χλμ./ώρα.



Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Ντέντον για να επιβεβαιώσει την απίθανη κατασκευή του ζήτησε από τον Άνταμ Σάβατζ των Mythbusters να αξιολογήσει την κατασκευή. Ο Σάβατζ όχι μόνο ανταποκρίθηκε στην πρόκληση, αλλά δήλωσε και εντυπωσιασμένος από την Lego Honda Monkey.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ