Ο Γκάρι Σο, παλαίμαχος επιθετικός της Άστον Βίλα, πέθανε σε ηλικία 63 ετών μετά από τραύματα που υπέστη από πτώση. Αποτέλεσε μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο πρωταθλητριών το 1982.

Ο Γκάρι Σο ένας από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιριστές της Άστον Βίλα, πέθανε στα 63 του χρόνια, με τον Άγγλο να νοσηλεύεται το τελευταίο διάστημα σε κρίσιμη κατάσταση μετά από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι.

Ο Σο αποτελεί θρύλο του συλλόγου, καθώς βοήθησε τους «χωριάτες» να κερδίσει το πρωτάθλημα Αγγλίας το 1981, αλλά και το Κύπελλο Πρωταθλητριών ένα χρόνο αργότερα. 1982.

Με τη φανέλα της Άστον Βίλα σημείωσε 79 γκολ σε 213 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις, ενώ στην καριέρα του φόρεσε και τις φανέλες των Μπλάκπουλ, Γουόλσολ, Κίλμαρνοκ και Σρούσμπερι. Στην «πλούσια» καριέρα του ο Σο ανακηρύχθηκε «νέος παίκτης της χρονιάς» από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών το 1981 και ο «καλύτερος νέος παίκτης της χρονιάς» το 1982 στην Ευρώπη.

Ο Γκάρι Σο μετά την απόσυρση του από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, εργάστηκε ως στατιστικός αναλυτής, ενώ ήταν και πρεσβευτής της Άστον Βίλλα.

«Η Άστον Βίλα είναι βαθιά συγκλονισμένη και βαθιά θλιμμένη όταν πληροφορήθηκε ότι ο Γκάρι Σο, ένας από τους ήρωές μας που κέρδισαν το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, πέθανε.

Ο Γκάρι ήταν ένας από τους δικούς μας, ένας ταλαντούχος επιθετικός που χαροποίησε τους υποστηρικτές του με τα γκολ του που βοήθησε τον Βίλα να πετύχει τη δεκαετία του 1980. Θα ακολουθούσαν και μεμονωμένες επευφημίες για έναν παίκτη που πολλοί λάτρεψαν στα πεζούλια.

Πέθανε ειρηνικά νωρίτερα σήμερα περιστοιχισμένος από την οικογένειά του, η οποία ζήτησε από την Άστον Βίλα να εκδώσει δήλωση εκ μέρους τους.

Οι σκέψεις όλων στο κλαμπ είναι με την οικογένεια και τους αγαπημένους του Γκάρι σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή» ανέφερε στην ανακοίνωση της η Άστον Βίλα.

 

 

To άρθρο Πέθανε ο Γκάρι Σο, θρύλος της Άστον Βίλα και μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο πρωταθλητριών το 1982 δημοσιεύτηκε στο ELLADASPORTS .



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ