Η Ford προετοιμάζεται για το μέλλον των αυτόνομων οχημάτων αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες για να διασφαλίσει ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν διάφορες οδικές συνθήκες.

Η τελευταία καινοτομία της εταιρείας περιγράφεται λεπτομερώς σε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με τίτλο «επικύρωση οχήματος πριν από τη χρήση διαδρομής», το οποίο επικεντρώνεται στην επιλογή του κατάλληλου αυτόνομου αυτοκινήτου με βάση τις οδικές συνθήκες.

Η Ford αναγνωρίζει ότι οι πελάτες συνήθως επιλέγουν οχήματα που ταιριάζουν στις ανάγκες τους, όπως τα SUV για να έχουν πρόσβαση σε δρόμους και πέρα από την άσφαλτο, αλλά αυτή η λογική δεν ισχύει φυσικά για τα αυτόνομα συστήματα.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η Ford προτείνει ένα σύστημα που πραγματοποιεί επαλήθευση της διαδρομής πριν από την αποστολή των αυτοκινήτων.

Αυτή η τεχνολογία θα χρησιμοποιεί δεδομένα από τα αυτόνομα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των εισροών από αισθητήρες και κάμερες, για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για τις οδικές συνθήκες που επικρατούν στην συγκεκριμένη διαδρομή.

Το σύστημα θα μπορούσε επίσης να ενσωματώσει δεδομένα τρίτων από λογισμικό χαρτογράφησης για να καθορίσει τα καταλληλότερα αυτοκίνητα για κάθε τμήμα μιας διαδρομής.

Για παράδειγμα, το σύστημα θα χρησιμοποιούσε καθαρόαιμα SUV σε δύσβατους δρόμους και θα κρατούσε μικρότερα, προσθιοκίνητα μοντέλα για πιο εύκολες συνθήκες.

Παρόλο που η ιδέα βρίσκεται ακόμη σε φάση πατέντας, καταδεικνύει τη δέσμευση της Ford να προετοιμαστεί για την εποχή των αυτόνομων αυτοκινήτων.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Ford μπορεί να μην έχει άμεση εφαρμογή, αλλά σηματοδοτεί την θετική στάση της εταιρείας στην κούρσα προς την αυτόνομη οδήγηση.

Μπορεί να περάσει μια δεκαετία προτού η εν λόγω τεχνολογία καταστεί αναγκαία, αλλά η Ford διασφαλίζει από τώρα ότι θα είναι έτοιμη στο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ