Πολύ δυσάρεστα είναι τα νέα που μας έρχονται από την Ιταλία. Ο διάσημος οδηγός αγώνων, πρεσβευτής της Ducati και ΥouΤuber Λούκα Σαλβαντόρι άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Λειψίας μετά από σοβαρό ατύχημα στην πίστα Φρόμπουργκ.

Ο Σαλβαντόρι συμμετείχε το 2024 στο πρωτάθλημα National Trophy 1000. Στη διάρκεια του αγώνα της Γερμανίας έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας και έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Λειψίας, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.



Ο 32χρονος είχε πολλές συμμετοχές και επιτυχίες στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV, ενώ έκανε περάσματα από τα Superstock 1000 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Συμμετείχε επίσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE με την Pramac Racing. Ήταν γιος του ιδιοκτήτης της ομάδας Trident Racing της Formula 2 και ήταν πρεσβευτής της Ducati έχοντας πάρει μέρος στις φωτογραφίσεις και τα βίντεο προώθησης της Hypermotard 698 Mono.

Για να τιμήσει τη μνήμη του Λούκα Σαλβαντόρι, η ομάδα Pistard Team – αντίπαλοι της ομάδας του Σαλβαντόρι – που λαμβάνει μέρος στο Ιταλικό «National Trophy 1000» αποσύρθηκε από τους τελευταίους δύο γύρους του πρωταθλήματος ώστε να εξασφαλίσει πως ο αδικοχαμένος Ιταλός αναβάτης να στεφθεί πρωταθλητής.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ