Πολλά κορυφαία μέλη της ομάδας σχεδιασμού της BMW ετοιμάζονται για έναν σημαντικό… ανασχηματισμό, στα πρότυπα ενός υπουργικού συμβουλίου.

Ενώ ο επικεφαλής σχεδίασης του BMW Group, Adrian van Hooydonk, παραμένει υπεύθυνος, μεγαλύτερες αλλαγές πρόκειται να γίνουν σε στρατηγικές θέσεις, στις πιο κάτω βαθμίδες της ιεραρχίας.

Για αρχή, ο Maximilian Missoni θα διοριστεί επικεφαλής σχεδιασμού για τα μοντέλα από τη Σειρά 3 και άνω, την κατηγορία πολυτελείας και τα μοντέλα Alpina. Αυτή η κίνηση εισάγει φρέσκο ​​αίμα στην ομάδα σχεδιασμού της BMW. Ο Missoni αναφέρεται επί του παρόντος ως επικεφαλής σχεδιασμού της Polestar, μια θέση που κατέχει από το 2018, έχοντας νωρίτερα να επιδείξει σημαντικά έργο στη Volkswagen και στη Volvo.

Εν τω μεταξύ, ο Domagoj Dukec, ο οποίος επί του παρόντος διευθύνει το στούντιο BMW Design, παίρνει… εσωτερική μεταγραφή στη Rolls-Royce. Παρόλο που αναγνωρίζει τη φθορά που έχει πιάσει ο ίδιος και η μάρκα, ο επικεφαλής σχεδιασμού της BMW έχει παρομοιάσει την τρέχουσα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, με την εποχή του Chris Bangle, η οποία κάποτε επικρίθηκε, αλλά τώρα αντιμετωπίζεται με νοσταλγία και αγάπη.

Ο Oliver Heilmer, επί του παρόντος επικεφαλής σχεδιασμού στη Mini, θα επιβλέπει τώρα τη σκιαγράφηση των συμπαγών και μεσαίων μοντέλων BMW, καθώς και την M. Heilmer διευθύνει το στούντιο σχεδιασμού της Mini από το 2017 και έχει προσχωρήσει στο BMW Group για πάνω από δύο δεκαετίες. Ο Holger Hampf, θα αναλάβει τον ρόλο του στη Mini.

Οι πρόσθετες αλλαγές περιλαμβάνουν:

Ο Anders Warming, πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Rolls-Royce, θα επιβλέπει τώρα όλα τα θέματα Advanced Design και τη θυγατρική BMW Group Designworks.

Η Claudia Braun θα ηγηθεί του νέου τμήματος cross-brand για το σχεδιασμό χρωμάτων και υλικών σε αυτοκίνητα BMW, MINI και Rolls-Royce. Φέρνει εμπειρία από την Porsche AG, τη Daimler AG και τη Volvo Cars.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ