Η Yamaha στις αρχές του 2024 είχε ανακοινώσει ότι σταματάει την εξέλιξη της εικονικής YZF-R1. Οι λόγοι ήταν προφανείς και είχαν να κάνουν αφενός με τις χαμηλές πωλήσεις των superbike μοτοσικλετών στην Ευρώπη και αφετέρου για το γεγονός ότι οι ανάγκες των αναβατών έχουν εξελιχθεί και οι περιορισμοί των ρύπων έχουν γίνει πιο αυστηροί.



Για να διατηρήσει την Yamaha R1 ζωντανή και να μπορεί να την πουλήσει στην Ευρώπη (και σε άλλες αγορές του κόσμου) η εταιρεία αποφάσισε να ακολουθήσει την κατεύθυνση της μικρότερης R6. Δημιούργησε λοιπόν μια έκδοση την οποία ονομάζει R1 RACE και η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο για χρήση στην πίστα στην Ευρώπη.

Η νέα R1 RACE έχει εξοπλιστεί με αεροδυναμικά φτερά εμπνευσμένα από το MotoGP, καθώς και με αναβαθμισμένη ανάρτηση και ένα ολοκαίνουριο σύστημα πέδησης Brembo, για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία της οδήγησης σε πίστα.



Στα αεροδυναμικά, η εξωτική superbike διαθέτει τα αεροδυναμικά πτερύγια από ανθρακονήματα που χρησιμοποιεί η Yamaha στην MotoGP μοτοσικλέτα της. Είναι σχεδιασμένα από την αγωνιστική ομάδα και βοηθάει τη μοτοσικλέτα να γίνει πιο αιχμηρή στις στροφές και πιο σταθερή στις επιταχύνσεις.



Στις αναρτήσεις έχουμε ένα καινούριο σύστημα της KYB που αποτελείται από ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλ. εμπρός και ένα ενισχυμένο μονό αμορτισέρ πίσω με βαλβίδα βάσης. Και τα δύο εξαρτήματα μπορούν εύκολα να ρυθμιστούν πλήρως, ενώ διαθέτουν νέα επίστρωση Kashima που τελειοποιεί την αίσθηση στον αναβάτη.

Στα φρένα έχουμε αναβάθμιση με σύστημα Brembo Stylema. Με άμεση απόκριση και υψηλή απόδοση, αυτά τα νέα φρένα ανεβάζουν τη δύναμη πέδησης της R1 RACE στο επόμενο επίπεδο.

Ο κινητήρας της Yamaha R1 RACE παραμένει ο ίδιος τετρακύλινδρος σε σειρά CP4 των 998 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 200 ίππους. Συνοδεύεται από εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα απευθείας από το MotoGP που ρυθμίζονται πλήρως για την τέλεια απόδοση σε κάθε πίστα.



Η νέα Yamaha R1 RACE αναμένεται να είναι διαθέσιμη το τελευταίο τρίμηνο του 2024, ενώ θα υπάρξει και αντίστοιχη έκδοση Yamaha R1 GYTR με τα γνήσια αγωνιστικά εξαρτήματα της Yamaha.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ