Παρδαλό; Σίγουρα. Πολύχρωμο; Επίσης. Αντισυμβατικό;

Ότι και να πεις γι’ αυτό το ψυχεδελικό φορτηγάκι, μάλλον είναι λίγο, ειδικά από την στιγμή που είναι συνυφασμένο με ένα μυθικό συγκρότημα όπως οι Grateful Dead.

Το παρδαλό Studebaker M5 ήταν αυτό που μετέφερε τον μουσικό εξοπλισμό του συγκροτήματος που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την ψυχεδελική rock της δεκαετίας του ‘70.

Τώρα το συγκεκριμένο –κατασκευάστηκε το 1949– πωλείται και είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του συγκροτήματος με αρχηγό τον Τζέρι Γκαρσία.

Όταν το αγόρασαν οι Grateful Dead το ονόμασαν «The Dred» και το έβαψαν με βάση τη δική τους αισθητική και διάθεση, η οποία ήταν σαφώς επηρεασμένη από το LSD που κατανάλωναν τα μέλη του γκρουπ.

Το πολύχρωμο pick-up κουβάλησε τα όργανα της μπάντας στο στούντιο που ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ στο Λος Άντζελες, ενώ ήταν συχνά παρκαρισμένο και έξω από το σπίτι που διατηρούσαν στην Καλιφόρνια.

Φωτογραφήθηκε ακόμη και για το περιοδικό Rolling Stone σε ένα αφιέρωμα που έκανε στους Dead ενώ ανήκε στον ηχολήπτη τους Στάνλεϊ  Όσλεϊ, πρωτίστως όμως στην ιστορία της rock.                   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ