Στην προπονητική ομάδα του Ολυμπιακού θα βρίσκεται τη νέα σεζόν, ο Γιάννης Καλαμπόκης, αφού ανακοινώθηκε η έναρξης της συνεργασίας του με την “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης είχε αγωνιστεί και ως παίκτης στον Ολυμπιακό, επιστρέφοντας πλέον από το ρόλο του προπονητή στην ομάδα του Πειραιά, για να λάβει ρόλο βοηθού, στο πλευρό του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιάννη Καλαμπόκη.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1978 στο Ίλιον. Έχει μακρά πορεία στο ελληνικό μπάσκετ ως παίκτης, ενώ από τη σεζόν 2016/17 εργάζεται ως προπονητής. Από τον Σεπτέμβρη του 2024 ανήκει στο προπονητικό επιτελείο της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική ομάδα του Ιλίου, “Νέοι Παλατιανής”, με την οποία αγωνίστηκε στη Β΄ κατηγορία της Ε.Σ.Κ.Α.. Το 1999 μεταπήδησε στον Α.Ο. Παλαιό Φάληρο, που αγωνιζόταν στην Α2 εθνική κατηγορία, ενώ το μεγάλο βήμα το έκανε το 2003, όταν υπέγραψε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο αγωνίστηκε στην Α1 και στην Euroleague.

Επίσης, έχει φορέσει τις φανέλες των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιωνίου, Μπενετόν Τρεβίζο, Ίκαρου Καλλιθέας, Άλμπα Βερολίνου, Κολοσσού Ρόδου και ΑΓΟΡ. Σημαντικός σταθμός στην καριέρα του ήταν το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας το 2009. Στις 29 Αυγούστου 2016 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 38 ετών και αμέσως στράφηκε στην προπονητική.

Την σεζόν 2016-17 ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου του Πανιωνίου, έπειτα του Περιστερίου, το 2018-19 εργάστηκε στην Zhejiang Lions (Κίνα), επέστρεψε το 2019 στο Περιστέρι, ενώ το 2020-21 ήταν στον πάγκο της Δάφνης Δαφνίου. Επίσης από το 2017 μέχρι και το καλοκαίρι του 2021 ήταν στο προπονητικό επιτελείο της Εθνικής Ανδρών, ενώ από το 2021-2024 διετέλεσε προπονητής της Εθνικής U16 (Παίδων).

To άρθρο Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον Γιάννη Καλαμπόκη δημοσιεύτηκε στο ELLADASPORTS .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ