Ο Μονεγάσκος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο FP1 ενώ ο Βρετανός στο FP2. Ωστόσο οι απόλυτες επιδόσεις των δύο με την μαλακή γόμα δεν είναι το μείζον θέμα της ημέρας.

Εκείνο που μετράει περισσότερο είναι οι προσομοιώσεις αγώνα. Και σε αυτές οι Ferrari και McLaren έδειξαν να υπερέχουν ξεκάθαρα έναντι των υπολοίπων. Ίσως με ένα πλεονέκτημα υπέρ της Ferrari αν κρίνουμε από την καταπληκτική προσομοίωση που είχε ο Λεκλέρ με την μέση γόμα. Ο Λάντο ήταν κοντά του σε ρυθμό, ωστόσο είχε δοκιμάσει με την μαλακή.



Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μαλακή γόμα δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους αγώνες της Σιγκαπούρης. Κατά συνέπεια τα δύο stint -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα γίνουν με την μέση και την σκληρή γόμα.

Όπως στο Μπακού, έτσι και στην Marina Bay, η Ferrari είναι το καλύτερο μονοθέσιο με την μέση (C4) γόμα. Όταν περνάμε στην σκληρή (C3) το πλεονέκτημά της δείχνει να μικραίνει. Βέβαια να σημειώσουμε ότι ο Πιάστρι είχε μία κακή ημέρα γενικά και δεν έχει βρει ακόμη την σωστή ισορροπία για την MCL38.

Αντιθέτως ο περσινός νικητής του GP, Σάινθ δείχνει ικανός και πάλι για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Σε μία πίστα όπου τα προσπεράσματα είναι δύσκολα, η στρατηγική θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Και εάν μία ομάδα καταφέρει να κλειδώσει την πρώτη σειρά εκκίνησης, τότε θα μπορέσει να ελέγξει πλήρως και τη ροή του αγώνα.

Επιπλέον οι Red Bull και Mercedes μοιάζουν μέχρι στιγμής να απέχουν αρκετά από τις McLaren και Ferrari. «Γύρισα να δω και σημειώναμε τους ίδιους χρόνους με τον Κολαπίντο» δήλωσε ο Χέλμουτ Μάρκο μετά το FP1. Και αυτό τα λέει όλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ