Το επερχόμενο Kia EV8 στοχεύει στο να αποτελέσει τον ηλεκτρικό διάδοχο του Kia Stinger, ενός από τα πιο ελκυστικά αυτοκίνητα της κορεάτικής εταιρείας τα τελευταία χρόνια.

Ενώ η Kia δεν έχει ανακοινώσει επίσημα λεπτομέρειες, οι διαρροές έχουν αποκαλύψει σημαντικό αριθμό πληροφοριών.

Το EV8, εμπνευσμένο από το EV4 Concept που βλέπουμε στην φωτογραφία του κειμένου, αναμένεται να διατηρήσει την κομψή, σπορ σχεδίαση του Stinger με fastback σχήμα, επιθετική μπροστινή μάσκα και χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος από το EV6.

Κάτω από το καπό, το EV8 πρόκειται να προσφέρει εντυπωσιακή ισχύ. Η κορυφαία έκδοση θα διαθέτει διάταξη διπλού κινητήρα που θα παράγει 610 ίππους, διπλασιάζοντας σχεδόν την απόδοση του V6 κινητήρα του Stinger.

Θα υπάρχουν επίσης πιο προσιτές εκδόσεις, όπως ένα μοντέλο με διπλό κινητήρα 440 ίππων και μια έκδοση με έναν κινητήρα που παράγει 220 ίππους.

Το EV8 θα κινείται πάνω στη νέα Integrated Modular Architecture (IMA) της Hyundai, επιτρέποντας βελτιωμένη απόδοση και ευελιξία σε σύγκριση με την πλατφόρμα E-GMP που χρησιμοποιείται σε άλλα EV της Hyundai και της Kia.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας αποτελεί σημαντική αναβάθμιση, με το EV8 να φημολογείται ότι θα διαθέτει μπαταρία 113,2 kWh, προσφέροντας δυνητικά σχεδόν 800 χιλιόμετρα αυτονομίας στον κύκλο WLTP.

Το Kia EV8 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά μέσα στο 2025, με την επίσημη αποκάλυψη να είναι πιθανή στα τέλη του 2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ