Η Honda τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια χρήσης υλικών φιλικά προς το περιβάλλον στις μοτοσικλέτες και τα scooter της προκειμένου να πετύχει τον απώτερο στόχο που είναι ο μηδενισμός εκπομπών CO2 μέχρι το 2050. Η πρώτη προσπάθεια έγινε με το SH150 Vetro στο οποίο χρησιμοποιήθηκε ειδική διάφανη οικολογική βαφή.



Το δεύτερο μοντέλο που είναι εξοπλισμένο με οικολογικά υλικά είναι το νέο X-ADV. Το πολύ επιτυχημένο crossover μοντέλο της Honda ανανεώθηκε σημαντικά για το 2025, έχοντας ως βασικούς πυλώνες την άνεση και την οικολογική συνείδηση.



Το «πράσινο» X-ADV διαθέτει 25 τμήματα κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά, όπως ανακυκλωμένα πλαστικά και πλαστικά βιομάζας. Αυτή η χρήση βιώσιμου Durabio και άλλων ανακυκλωμένων πλαστικών και υλικών από καουτσούκ για το φέρινγκ αποτελεί μέρος του μακροπρόθεσμου στόχου της Honda να επιτύχει «100% βιώσιμη χρήση υλικών» έως το 2050.



Πιο συγκεκριμένα, η Honda έχει εκμεταλλευτεί ανακυκλωμένα υλικά από προφυλακτήρες αυτοκινήτων Honda που χρησιμοποιούνται για το κιβώτιο αποσκευών και το κάτω μέρος του καθίσματος. Επίσης, το ανακυκλωμένο υλικό πολυπροπυλενίου χρησιμοποιείται για πολλά καλύμματα και πάνελ σε όλο το scooter, ενώ το πλαστικό βιομάζας Durabio χρησιμοποιείται στα πλαϊνά καλύμματα της ποδιάς και στη ζελατίνα.

Εκτός από τον οικολογικό χαρακτήρα του, το νέο Honda X-ADV διαθέτει νέο σχεδιασμό στους προβολείς LED και νέα μάσκα με πιο αιχμηρές γωνίες. Αναβάθμιση έχουμε και στον εξοπλισμό καθώς για το 2025 το crossover scooter περιλαμβάνει νέα οθόνη TFT 5 ιντσών, σύστημα cruise control, αναβαθμισμένο κιβώτιο DCT και νέα πιο άνετη σέλα.



Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος δικύλινδρος σε σειρά 745 κ.εκ. με απόδοση 58 ίππους και 69 Nm ροπής. Οι αναρτήσεις είναι κορυφαίες της Showa και τα φρένα της Nissin με σύστημα ABS. Καινούριοι είναι και οι χρωματισμοί του νέου X-ADV με τρεις διαθέσιμες επιλογές, ενώ για τους πιο ανήσυχους υπάρχει πλέον και η έκδοση Special Edition με τολμηρό χρωματισμό Cyberpunk χρυσό-κίτρινο.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ