Έχει γίνει πλέον συνήθεια ο ένας από τους δύο διεκδικητές του τίτλου φέτος να χαρίζουν βαθμούς πέφτοντας ή κάνοντας τρομερά λάθη. Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του Χόρχε Μαρτίν να κάνει δωράκι στον Πέκο Μπανάια πέφτοντας από την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο του Αγώνα Sprint στην Μανταλίκα.



Ο Ισπανός είχε εκπληκτικό ρυθμό και από την pole position ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Οι ελπίδες του όμως για τους 12 βαθμούς εξαφανίστηκαν όταν έπεσε στον πρώτο γύρο. Ο αναβάτης της Pramac Ducati κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα και στο τέλος έφτασε μέχρι την 10η θέση μένοντας εκτός βαθμών.

Τα δράματα συνεχίστηκαν στο υπόλοιπο του αγώνα καθώς είχαμε μεγάλη μάχη για τη νίκη μεταξύ των Μπανάια, Μάρκεθ, Μπεζέκι και Μπαστιανίνι. Ο Μπεζέκι έκανε ένα μεγάλο λάθος στο μέσο του αγώνα και έμεινε εκτός μάχης.



Στους τελευταίους γύρους ο Μπαστιανίνι ήταν εκείνος που είχε τον καλύτερο ρυθμό. Ο Ιταλός πέρασε τον Μάρκεθ για τη 2η θέση και τα έδωσε όλα να πλησιάσει τον Μπανάια στην πρώτη θέση. Τελικά ο πρωταθλητής της Ducati άντεξε την πίεση και πήρε τη νίκη. Ο Πέκο Μπανάια λοιπόν μείωσε τη διαφορά στους 12 βαθμούς από τον Μαρτίν πηγαίνοντας στο Grand Prix της Κυριακής με στόχο ξανά τη νίκη.

Στη δεύτερη θέση έμεινε ο Ένεα Μπαστιανίνι και το βάθρο συμπλήρωσε ο Μαρκ Μάρκεθ ο οποίος υπενθυμίζουμε ότι ξεκινούσε από τη 12η θέση του grid.



Στην 4η θέση τερμάτισε ο Μάρκο Μπεζέκι με τους Μορμπιντέλι και Ακόστα να κλείνουν την εξάδα. Τρομερή εμφάνιση για τον Γιόχαν Ζάρκο με την LCR Honda αφού ο Γάλλος κατάφερε να μπει στους βαθμούς τερματίζοντας 8ος.

Την Κυριακή το Grand Prix της Ινδονησίας αρχίζει στις 10:00.

Αποτελέσματα Sprint



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ