Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Να υπάρξει αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα συνομιλεί με όλες τις πλευρές και είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Πάντα θα αγωνιζόμαστε για την ειρήνη στην περιοχή που είναι προϋπόθεση σταθερότητας. Καλούμε τα μέρη σε αποκλιμάκωση για να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο που θα είναι ευρείας κλίμακας πόλεμος. Έχουμε εκπονήσει σχέδιο εκκένωσης των Ελλήνων που βρίσκονται στον Λίβανο», είπε στην αρχή της εισαγωγικής του τοποθέτησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επί του προκειμένου, πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς θα παρουσιάσουν το μεσοπριθεσμο πρόγραμμα με ορίζοντα το 2028. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται οι προβλεπόμενοι ρυθμοί ανάπτυξης, τα πλεονάσματα, αλλά και οι «κόφτες» δαπανών που θα κρίνουν ποια είναι τα υπερβάλλοντα ποσά που μπορούν να κατευθυνθούν τα επόμενα χρόνια σε κοινωνικές παροχές. Όπως μεταδίδουν πηγές από το οικονομικό επιτελείο, μπαίνουμε σε μια πιο «σφιχτή» περίοδο, όπου η τυχόν υπέρβαση του στόχου για πλεόνασμα δεν θα σημαίνει και την ύπαρξη ενός ποσού προς διάθεση σε κοινωνικές παροχές. Αντίθετα, το όποιο υπερπλεόνασμα θα προορίζεται για το χρέος. Με άλλα λόγια, τα περιθώρια για έκτακτες παροχές περιορίζονται.

Κρίσιμη, όμως, θεωρείται η παρέμβαση που θα παρουσιάσουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης για την αντιμετώπιση περιπτώσεων εγκληματικότητας. Το «πακέτο» περιλαμβάνει και αυστηρότερες διατάξεις για τη βία ανηλίκων, η οποία έχει πάρει μορφές χιονοστιβάδας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να αναφερθεί στο ζήτημα στην εισηγητική του τοποθέτηση, ενώ στις παρεμβάσεις που θα γίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται η αύξηση των ποινών και των χρηματικών προστίμων για γονείς που επιδεικνύουν πλημμελή εποπτεία.



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ