Ισραήλ: Persona Non Grata ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραήλ Κατζ, ανακοίνωσε ότι κήρυξε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, persona non grata στο Ισραήλ, απαγορεύοντάς του την είσοδο στη χώρα. Η απόφαση αυτή προκύπτει από την αδυναμία του Γκουτέρες να καταδικάσει απερίφραστα τις πρόσφατες επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, καθώς και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τη Χαμάς.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Κατζ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δεν έχει ακόμη καταδικάσει τη σφαγή αμάχων και τις σεξουαλικές βαρβαρότητες που διέπραξε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αναγνώριση της Χαμάς ως τρομοκρατικής οργάνωσης.

Μετάφραση της πλήρους δήλωσης του Ισραήλ Κατζ:

«Σήμερα, έχω κηρύξει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, persona non grata στο Ισραήλ και του έχω απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα.

Όποιος δεν μπορεί να καταδικάσει απερίφραστα την αποτρόπαια επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, όπως έχει κάνει σχεδόν κάθε χώρα στον κόσμο, δεν αξίζει να πατήσει το πόδι του σε ισραηλινό έδαφος.

Αυτός είναι ένας Γενικός Γραμματέας που δεν έχει ακόμη καταδικάσει τη σφαγή και τις σεξουαλικές φρικαλεότητες που διέπραξαν οι δολοφόνοι της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ούτε έχει ηγηθεί καμίας προσπάθειας για την ανακήρυξη της Χαμάς ως τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ένας Γενικός Γραμματέας που προσφέρει στήριξη σε τρομοκράτες, βιαστές και δολοφόνους της Χαμάς, της Χεζμπολάχ, των Χούθι και τώρα του Ιράν – της μητέρας όλων των παγκόσμιων τρομοκρατών – θα μείνει στην ιστορία ως ένα στίγμα για τον ΟΗΕ.

Το Ισραήλ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους πολίτες του και να διαφυλάσσει την εθνική του αξιοπρέπεια, με ή χωρίς τον Αντόνιο Γκουτέρες».


Η ανακοίνωση αυτή αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές διπλωματικές αντιδράσεις, καθώς σπάνια μια χώρα-μέλος του ΟΗΕ απαγορεύει την είσοδο στον επικεφαλής του οργανισμού.

του Δημήτρη Κουτσούκου





Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ