Σε Κροατία, Κύπρο, Γερμανία και Βέλγιο θα βρεθεί το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να παραστεί σε σημαντικές συνόδους και ενώ μαίνονται δυο πόλεμοι στη γειτονιά μας  με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο γεωπολιτικά όσο και για την παγκόσμια οικονομία.

Πρώτος σταθμός του το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας όπου θα βρεθεί σήμερα προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο παρουσία και του προέδρου της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στις συζητήσεις των ηγετών θα κυριαρχήσει η στήριξη της Ουκρανίας και η συνέχεια στο ζήτημα αυτό θα δοθεί στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 και 18 Οκτωβρίου που θα είναι και ο τελευταίος σταθμός της «ευρωπαϊκής περιοδείας» του επόμενου δεκαημέρου για τον πρωθυπουργό.

Στη Σύνοδο εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συμμετάσχουν και οι πρόεδροι της Σλοβακίας, του Μαυροβουνίου και του Κοσόβου αλλά και οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, της Βόρειας Μακεδονίας και σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών θα εκπροσωπηθούν η Σερβία και η Τουρκία αλλά και η Επίτροπος της Κροατίας στην Ε.Ε.

Επόμενος σταθμός θα είναι η Πάφος όπου στις 11 Οκτωβρίου οι ηγέτες της Μεσογείου που είναι και χώρες μέλη της ΕΕ θα συναντηθούν εκεί για την EU-MED9, με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή να βρίσκεται πριν την κλιμάκωσή του και το μεταναστευτικό να αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο και είναι και κράτη πρώτης υποδοχής. 

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ραμστάιν την αμερικανική βάση όπου το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής για την Ουκρανία, με την συμμετοχή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Στη Σύνοδο αυτή αναμένεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένκσι να παρουσιάσει κατά δήλωσή του «το σχέδιο της νίκης, με ξεκάθαρα και συγκεκριμένα βήματα για ένα δίκαιο τέλος στον πόλεμο».

Επόμενος σταθμός του Μητσοτάκη οι Βρυξέλλες

Τέσσερις ημέρες αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε. – Συμβουλίου Συνεργασίας του Περσικού Κόλπου (Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και θα ακολουθήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με κυρίαρχο θέμα το μεταναστευτικό.



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ