Η Mercedes AMG-ONE είναι στην πραγματικότητα μία Formula 1 με άδεια κυκλοφορίας για τους δημόσιους δρόμους. Κάτω από το καπό θα βρείτε μία PU η οποία βασίζεται σε εκείνην που είχε η Mercedes AMG F1 W08 EQ Power+ από την σεζόν του 2017.

Η απόδοση της PU ξεπερνά τους 1.000 ίππους ενώ οι κάτοχοί της μπορούν να υπερηφανεύονται ότι οδηγούν ένα κομμάτι ιστορίας της F1. Το αυτοκίνητο είναι πλήρως χειροποίητο και κοστίζει κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ!



Έκτος από τον Μπότας, το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αγοραστεί από τους Λιούις Χάμιλτον (πήρε δύο, το ένα για τον πατέρα του) Νίκο Ρόζμπεργκ, Ντέιβιντ Κούλθαρντ και τον ηθοποιό Μαρκ Γουόλμπεργκ.

Φυσικά ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να βάλει την δική του, μοναδική πινελιά στο απόκτημά του. Ο Μπότας επέλεξε, αναμενόμενα, το μπλε χρώμα το οποίο έχει ταυτιστεί με εκείνον από τον καιρό που έτρεχε για λογαριασμό της Mercedes F1. Ο Μπότας είχε, μάλιστα, και μία Mercedes AMG GT την οποία πούλησε στα τέλη του 2021.



Πόσα χιλιόμετρα, όμως, έχει κάνει με το πανάκριβο παιχνίδι του ο Βάλτερι. Στο GP της Σιγκαπούρης ο Φιλανδός αποκάλυψε ότι έχει οδηγήσει ελάχιστα την ONE του! «Αυτή τη στιγμή η ένδειξη είναι στα 15 χιλιόμετρα! Το έχω οδηγήσει μόνο μια φορά. Από τότε είναι στο γκαράζ μου στο Μονακό!» παραδέχτηκε ο Φιλανδός.

Βάλτερι ο… Alfista!

Είναι ξεκάθαρο το ότι ο Μπότας βλέπει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ως μία επένδυση. Και προσπαθεί να κρατήσει την αξία του ψηλά, ώστε να πετύχει μία καλή τιμή σε περίπτωση μεταπώλησης. Εξάλλου η συντήρηση ενός τέτοιου… θηρίου μόνο φθηνή δεν είναι. Το πρώτο σέρβις της 850.000 ευρώ PU έρχεται μετά από τα πρώτα 50.000 χιλιόμετρα. Δεν τολμούμε να φανταστούμε τον λογαριασμό της AMG!



Και ποιο αυτοκίνητο, λοιπόν, χρησιμοποιεί ο Μπότας για τις καθημερινές του μετακινήσεις; «Αυτόν τον καιρό χρησιμοποιώ μία Alfa Romeo Stelvio στην έκδοση Quadrifoglio» αποκάλυψε ο Μπότας. Πρόκειται για το… εταιρικό αυτοκίνητο του Βάλτερι από τον καιρό που η Kick Sauber F1, ονομαζόταν Alfa Romeo. Και εάν θέλει μία πιο σπορ εμπειρία, ο Μπότας θα βρει στο γκαράζ του τις Alfa Romeo Giulia GTAm και Ferrari F8 Tributo. Φυσικά βαμμένες μπλε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ