Το Βεργίνα TV ξεκαθάρισε οριστικά την υπόθεση που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, αναφορικά με τις δηλώσεις του πρέσβη ε.τ. Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου για «προληπτική επιστράτευση» στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Οι αρχικές του δηλώσεις, που έγιναν στο Κρήτη TV, δημιούργησαν έντονη ανησυχία, καθώς ο Χρυσανθόπουλος ισχυρίστηκε πως είχε στα χέρια του ένα έγγραφο που καλούσε σε επιστράτευση για λόγους εθνικής ασφάλειας, με υπογραφή υποστράτηγου.

Αυτή η δήλωση προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις, και το κόμμα της Νίκης προχώρησε στην κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία. Η ερώτηση προκάλεσε ακόμα περισσότερες ανησυχίες, καθώς το κοινό άρχισε να ανησυχεί για το αν η Ελλάδα ετοιμάζεται για επιστράτευση, χωρίς να έχει δοθεί επίσημη ανακοίνωση.

Ωστόσο, η δημοσιογράφος Χριστίνα Τσόρμπα, μέσα από την εκπομπή της στο Βεργίνα TV, κατάφερε να αποσπάσει μια καθοριστική διάψευση από τον Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο. Ο πρέσβης παραδέχθηκε στον αέρα πως είχε κάνει λάθος, και ότι το έγγραφο που είχε επικαλεστεί ήταν πλαστό. Μεταξύ άλλων, εξήγησε πως το έγγραφο του είχε δοθεί από γνωστό του και δεν είχε επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά του. Αυτή η διάψευση έβαλε τέλος στην αναστάτωση, καθώς αποδείχθηκε πως δεν υπήρχε καμία επίσημη απόφαση για προληπτική επιστράτευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τη διάψευση, πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχαν ήδη σχολιάσει πως το έγγραφο ήταν πλαστογραφημένο και πως ο ανύπαρκτος υποστράτηγος που φερόταν να το έχει υπογράψει δεν υπήρχε. Μάλιστα, είχαν χαρακτηρίσει την κατάσταση ως τραγική, καθώς το ψεύτικο έγγραφο χρησιμοποιήθηκε από έναν πρώην διπλωμάτη υψηλού κύρους.

Μετά τη διάψευση του Χρυσανθόπουλου, το κόμμα της Νίκης απέσυρε την επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, κλείνοντας έτσι το ζήτημα.

Το Βεργίνα TV, μέσω της έρευνας της δημοσιογράφου Χριστίνας Τσόρμπα, συνέβαλε καθοριστικά στην αποκατάσταση της αλήθειας, αποτρέποντας τη διάδοση ψευδών πληροφοριών και την περιττή ανησυχία του κοινού.

του Δημήτρη Κουτσούκου



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ