Η BMW Motorrad μπορεί να έχει ξεκινήσει τη στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση – τουλάχιστον όσον αφορά τις αστικές μετακινήσεις – ωστόσο δεν ξεχνάει και τα ποιοτικά της scooter της σειράς C. Για το 2025 αποφάσισε να αναβαθμίσει τόσο το C 400 X όσο και το C 400 GT ρίχνοντάς τα ξανά με αξιώσεις στη μάχη της κατηγορίας.



Ίσως η μεγαλύτερη διαφορά έχει να κάνει με τη νέα φιλοσοφία που αποκτά το C 400 X. Από τον σχεδιασμό και μόνο καταλαβαίνεις ότι η BMW Motorrad θέλει να φέρει crossover χαρακτηριστικά στο scooter της κάνοντάς το πιο δυναμικό και πιο ολοκληρωμένο.



Σχεδιαστικά το BMW C 400 X (στην έκδοση Rugged) είναι πολύ επιθετικό καθώς έχει κόκκινες ζάντες, χρυσές δαγκάνες φρένων και κυρίως ελαστικά διπλής χρήσης. Ο χρωματισμός της έκδοσης ονομάζεται Kalamata που παραπέμπει στο χρώμα του λαδιού της Καλαμάτας, ενώ η ζελατίνα είναι φιμέ και η σέλα είναι κόκκινη/μαύρη.



Ο κινητήρας είναι αναβαθμισμένος σε Euro5+ μονοκύλινδρος 350 κ.εκ. με απόδοση 34 ίππους και 35 Nm ροπής. Συνεργάζεται με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα όπως Traction Control και Drag Torque Control, ενώ στα φρένα έχει τοποθετηθεί τελευταίας γενιάς ABS BMW Motorrad Pro.



Οι αναρτήσεις και το πλαίσιο παραμένουν ίδια με την προηγούμενη γενιά, ωστόσο ο εξοπλισμός είναι πιο πλούσιο. Βασικό στοιχείο είναι η νέα οθόνη TFT 6,5 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας Bluetooth. Μεγαλύτερος επίσης είναι ο χώρος αποθήκευσης κάτω από τη σέλα κατά 3 λίτρα, ενώ στάνταρ είναι η USB θύρα και τα θερμαινόμενα grip.



Το καινούριο scooter BMW C 400 X είναι μοντέλο 2025, αλλά αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέσα στο 2024 με την τιμή να ξεκινάει από τις 7.368 ευρώ.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ