Οι ΗΠΑ ενέκριναν σήμερα την πώληση νέων στρατιωτικών εξοπλισμών στη Σαουδική Αραβία, ενισχύοντας την άμυνά της με προηγμένα πυραυλικά συστήματα όπως το AIM-9X Block II. Ο Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν τόνισε τη συνεχιζόμενη δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια της Σαουδικής Αραβίας και τη σημασία της στρατιωτικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση περιφερειακών απειλών.

Η Σαουδική Αραβία ενίσχυσε την αμυντική της συνεργασία με τις ΗΠΑ, με την έγκριση πώλησης προηγμένων πυραυλικών συστημάτων AIM-9X Block II Sidewinder, ύψους 251,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα συστήματα αυτά περιλαμβάνουν 220 πυραύλους, εξοπλισμό υποστήριξης και τεχνική βοήθεια. Οι πύραυλοι AIM-9X Block II προορίζονται για αερομαχίες μικρής εμβέλειας και θα ενισχύσουν σημαντικά τις αεροπορικές δυνατότητες της Σαουδικής Αραβίας, ενισχύοντας την άμυνα και την ικανότητά της να αντιμετωπίσει τρέχουσες και μελλοντικές απειλές.

Η συμφωνία αυτή θεωρείται κρίσιμη για την περιφερειακή ασφάλεια, ενισχύοντας την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενισχύουν τη στρατιωτική συνεργασία τους με την περιοχή, ειδικά εν μέσω των πρόσφατων εντάσεων​

του Δημήτρη Κουτσούκου





Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ