Λίγο μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να μπλοκάρει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για τις εσωκομματικές εκλογές, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος βρέθηκε σε καφέ στο Νέο Ψυχικό, συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη και ο Μανώλης Καπνισάκης, σηματοδοτώντας την αρχή των συζητήσεων για τις επόμενες κινήσεις της ομάδας του Κασσελάκη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρική κούρσα, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά των υποστηρικτών του όσο και από τον ίδιο. Ο Κασσελάκης, παρά τον αποκλεισμό, δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του και να προετοιμαστεί για το επερχόμενο συνέδριο, όπου αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις του και να επιδιώξει την επανένταξή του στην πολιτική σκηνή του κόμματος.

Η συνάντηση στο Νέο Ψυχικό φαίνεται πως ήταν μια πρώτη ευκαιρία για τον Κασσελάκη και τους συνεργάτες του να αξιολογήσουν την κατάσταση και να οργανώσουν τα επόμενα βήματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Θεοδώρα Τζάκρη εκπροσώπησε την πλευρά των υποστηρικτών του Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή και ήταν η μόνη που μίλησε για τις θέσεις τους, καθώς οι υπόλοιποι «Kasselistas» αποφάσισαν να απέχουν από τη διαδικασία.

Αν και ο αποκλεισμός του Κασσελάκη θεωρήθηκε από κάποιους πολιτικούς παρατηρητές ως το τέλος της πορείας του εντός του ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση αυτή υποδηλώνει ότι δεν πρόκειται να παρατήσει τις φιλοδοξίες του. Οι στενοί του συνεργάτες αναμένεται να εργαστούν εντατικά για την αναδιοργάνωση της στρατηγικής τους, ενόψει των νέων δεδομένων, με στόχο την παραμονή του Κασσελάκη στην πολιτική αρένα και τη διατήρηση της επιρροής του.

του Δημήτρη Κουτσούκου



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ