Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Γιώργος Λιάνης κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να δείξει συγχωρητικότητα και να δώσει “συγχωροχάρτι” στα πρώην στελέχη του που είχαν αποχωρήσει για να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Λιάνης τόνισε την ανάγκη για συμφιλίωση και ξεπέρασμα των παλιών αντιπαραθέσεων, ώστε να επιτευχθεί η ενότητα της κεντροαριστεράς. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύγκλιση των δύο κομμάτων είναι καθοριστική για την αναγέννηση του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα.

Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Εξελίξεις Τώρα” του Mega με την Αναστασία Γιάμαλη. Ο Λιάνης αναφέρθηκε στις πρόσφατες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ήδη το πρώτο βήμα, ζητώντας συγγνώμη από μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για την παραπομπή του στην υπόθεση Novartis. Αυτό, σύμφωνα με τον Λιάνη, δείχνει διάθεση συμφιλίωσης και επανένωσης του προοδευτικού χώρου.

Πρέπει να δώσουν συγχωροχάρτι. Έχουμε μια καινούργια ομάδα που έχει και παλιά στελέχη, έμπειρα, η οποία μπορεί να ανοίξει την καινούργια σελίδα. Η επανεκκίνηση γίνεται από αύριο, με όποιον πρόεδρο κι αν εκλεγεί“, ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενότητας και της συνεργασίας για το μέλλον του κόμματος.

Οι δηλώσεις του Λιάνη έρχονται σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο, όπου το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τη θέση του στον πολιτικό χάρτη της χώρας, με τις εσωκομματικές εκλογές να έχουν ολοκληρωθεί και τον Νίκο Ανδρουλάκη να επανεκλέγεται πρόεδρος του κόμματος.

Η ενότητα μεταξύ των παλιών και νέων στελεχών του κόμματος θεωρείται κομβικής σημασίας για την επιτυχία της επόμενης ημέρας και την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

του Δημήτρη Κουτσούκου





Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ