Σε μια σοβαρή στρατιωτική επίθεση, drone της Χεζμπολάχ που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο έπληξε στρατιωτική βάση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) κοντά στην πόλη Binyamina. Το drone στόχευσε την τραπεζαρία της βάσης, όπου στρατιώτες γευμάτιζαν, προκαλώντας τουλάχιστον 40 τραυματίες, με 5 από αυτούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος της επίθεσης δεν ήταν μόνο οι στρατιώτες της βάσης, αλλά και ο ίδιος ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ, Χέρτσι Χαλεβί, του οποίου η τύχη παραμένει άγνωστη. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε χωρίς να ενεργοποιηθούν οι συναγερμοί Red Alert, γεγονός που επέτρεψε στο drone να φτάσει στον στόχο του χωρίς προειδοποίηση, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων.

Το S5 drone και η στρατηγική της Χεζμπολάχ

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις στα αραβικά μέσα, το drone που χρησιμοποίησε η Χεζμπολάχ ήταν πιθανώς ένα μοντέλο S5, το οποίο εκτόξευσε πύραυλο πριν αυτοκαταστραφεί.

Η Χεζμπολάχ έχει εξελίξει τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθιστώντας τις επιθέσεις αυτές δύσκολες να αποτραπούν και επικίνδυνες για την ασφάλεια του Ισραήλ.

Η συγκεκριμένη επίθεση καταδεικνύει την αυξανόμενη ικανότητα της Χεζμπολάχ να διεισδύει στα συστήματα άμυνας του Ισραήλ, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία για στοχευμένες επιθέσεις υψηλού προφίλ. Η έλλειψη προειδοποίησης από τα συστήματα αεράμυνας καθιστά επιτακτική την ανάγκη για ενίσχυση των αμυντικών μηχανισμών του Ισραήλ.

του Δημήτρη Κουτσούκου





Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ