Ο Ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Νότια Λίβανο, με μια πρόσφατη επιτυχία να αποτελεί η κατάληψη μιας υπόγειας βάσης του «Ραντουάν», της επίλεκτης μονάδας της Χεζμπολάχ. Η επιχείρηση διεξήχθη από την Ταξιαρχία 8, υπό την ηγεσία της 91ης Μεραρχίας, με τους Ισραηλινούς στρατιώτες να εμπλέκονται σε σκληρές μάχες σώμα με σώμα με τους μαχητές της Χεζμπολάχ.

Η βάση βρέθηκε να εκτείνεται σε βάθος 800 μέτρων κάτω από τη γη, κρυμμένη μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή. Οι δυνάμεις εντόπισαν πλήθος οπλισμού, όπως πυραύλους ελικοπτέρων, οβίδες, μοτοσικλέτες, καθώς και τρόφιμα και εξοπλισμό για μακροχρόνια διαμονή.

Η μονάδα «Ραντουάν» χρησιμοποιούσε την εγκατάσταση αυτή ως στρατηγική βάση, σχεδιάζοντας επιχειρήσεις ενάντια στο Ισραήλ, όπως την περίφημη επιχείρηση «Κατάκτηση της Γαλιλαίας».

Κατά την επιχείρηση, οι Ισραηλινές δυνάμεις αντιμετώπισαν και εξουδετέρωσαν μαχητές της Χεζμπολάχ με την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας. Η υπόγεια αυτή βάση είναι ένα από τα πολλά καταφύγια της Χεζμπολάχ που αποτελούν κέντρο για τις επιχειρήσεις της οργάνωσης και την αποθήκευση οπλισμού.

Οι επιχειρήσεις της 91ης Μεραρχίας συνεχίζονται στη Νότια Λίβανο, με στόχο την εξουδετέρωση της Χεζμπολάχ και των υποδομών της τόσο στην επιφάνεια όσο και κάτω από τη γη.

του Δημήτρη Κουτσούκου



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ