Ένας από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς «γάμους» στον κόσμο της μοτοσικλέτας ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες. Η ιταλική Brembo που ειδικεύεται στα συστήματα πέδησης εξαγόρασε τη σουηδική εταιρεία αναρτήσεων Ohlins με το ποσό της συμφωνίας να φτάνει τα 480 εκατομμύρια ευρώ.

Η εξαγορά έγινε από την Tenneco, μέλος της Apollo Global και η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με διαθέσιμα μετρητά όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Brembo. Προφανώς, τα χρήματα βρέθηκαν από την πρόσφατη πώληση μεριδίου 5,6% της Pirelli από την Brembo.



Οι δύο εταιρείες θεωρούνται κορυφαίες στους τομείς τους με την Brembo να έχει κυριαρχήσει σε πρωταθλήματα μοτοσικλέτας όπως το MotoGP. Στις μοτοσικλέτες παραγωγής επίσης η Brembo έχει φέρει κορυφαίες τεχνολογίες και όλες οι premium μοτοσικλέτες είναι εξοπλισμένες με τα συστήματα πέδησης της φίρμας.



Από την άλλη, η Ohlins έχει αντίστοιχο status στον τομέα των αναρτήσεων. Η Ohlins έχει δυνατή παρουσία στο MotoGP και το WSBK, χωμάτινα πρωταθλήματα, ενώ παρέχει συστήματα και σε ομάδες της Formula 1 και του Nascar στα αυτοκίνητα.



Θυμίζουμε ότι η Brembo έχει κάτω από την ομπρέλα της εταιρείες όπως η Bybre, η Breco, η Marchesini, η AP Racing, η J.Juan και η SBS. Ο Πρόεδρος της Brembo δήλωσε μεταξύ άλλων: «Καλωσορίζουμε την Ohlins στον όμιλό μας. Με αυτή την προσθήκη κάνουμε ακόμα ένα βήμα στη στρατηγική μας να παρέχουμε έξυπνες λύσεις στους πελάτες μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ