Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενίσχυσαν σημαντικά την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ, πραγματοποιώντας επτά πτήσεις στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών C-17 Globemaster III μέσα σε 24 ώρες. Οι πτήσεις αυτές είχαν ως στόχο την αποστολή κρίσιμου στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικού, εν μέσω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης με τη Χαμάς και την Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να παρέδωσαν στο Ισραήλ:

  • Πυρομαχικά για το σύστημα Iron Dome: Το Iron Dome είναι ζωτικής σημασίας για την αεράμυνα του Ισραήλ, παρέχοντας αντιπυραυλική κάλυψη ενάντια σε εχθρικές επιθέσεις με ρουκέτες.
  • Βλήματα 155mm: Τα βλήματα πυροβολικού των 155mm που μάλλον προορίζονταν για τον πόλεμο στην Ουκρανία ανακατευθύνθηκαν στο Ισραήλ για την ενίσχυση του πυροβολικού του IDF.
  • Μικρής διαμέτρου βόμβες (SDB) και JDAM: Τα κιτ JDAM (Joint Direct Attack Munition) επιτρέπουν την ακριβή καθοδήγηση συμβατικών βομβών, μετατρέποντάς τις σε “έξυπνα” όπλα υψηλής ακρίβειας.
  • Πυρομαχικά μικρού διαμετρήματος: Τα πυρομαχικά αυτά χρησιμοποιούνται από ελαφρύ πεζικό και δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων.

Αποφυγή του Τουρκικού Εναέριου Χώρου:

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλες οι πτήσεις των C-17 απέφυγαν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, επιλέγοντας εναλλακτικές διαδρομές μέσω της Ευρώπης και της Μεσογείου. Αυτή η παράκαμψη μπορεί να σχετίζεται με τη γεωπολιτική κατάσταση ή τις σχέσεις των δύο χωρών.

Αυτές οι αποστολές εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της στρατιωτικής υποστήριξης των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, με στόχο την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται. Η ενίσχυση της αεράμυνας και η παροχή στρατηγικού εξοπλισμού υπογραμμίζουν τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να διασφαλίσουν την ασφάλεια του Ισραήλ.

του Δημήτρη Κουτσούκου



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ