Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεθνής αεροπορική άσκηση «Ramstein Flag 2024», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η άσκηση ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου και είχε ως κύρια βάση την Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, όπου συγκεντρώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη από διάφορες χώρες, ενώ η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας επιχειρούσε και από το Αεροδρόμιο του Αράξου.

Συμμετείχαν συνολικά 12 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία με τα Rafale και το αεροσκάφος Airborne Early Warning (AEW) E-3F, η Ελλάδα με F-16, Rafale, Mirage 2000-5 και F-4E, και οι ΗΠΑ με τα σύγχρονα F-35 και KC-135. Επιπλέον, χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Ισπανία, η Σουηδία και άλλες παρείχαν σημαντική υποστήριξη με μαχητικά αεροσκάφη και ανεπάνδρωτα συστήματα.

Η άσκηση περιλάμβανε περισσότερες από 1100 εξόδους, ενώ συμμετείχαν και δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, προκειμένου να δημιουργηθούν ρεαλιστικά σενάρια μάχης υψηλής πολυπλοκότητας. Οι αεροπορικές αποστολές κάλυψαν όλο το φάσμα των σύγχρονων επιχειρήσεων, με αποστολές όπως Counter Anti-Access/Area Denial, Integrated Air and Missile Defence, και Air to Air Refueling.

Η «Ramstein Flag 2024» αποτέλεσε μια εντυπωσιακή επίδειξη της συνεργασίας και των δυνατοτήτων των αεροπορικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του, προάγοντας τη διαλειτουργικότητα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Πάμε να δούμε τα εκπληκτικά πλάνα που έδωσε η Πολεμική Αεροπορία!



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ