Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του βουλευτή Παύλου Πολάκη, με πλειοψηφία 226 ψήφων υπέρ, 46 κατά και 2 παρών. Η απόφαση αφορά μήνυση που κατατέθηκε από τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με κατηγορία συκοφαντικής δυσφήμισης λόγω δηλώσεων του Πολάκη. Ο Παύλος Πολάκης είχε χαρακτηρίσει τον Άδωνι Γεωργιάδη ως «λαδέμπορα» και είχε υποστηρίξει ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Novartis, δηλώνοντας ότι «τα πήρε».

Η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη

Κατά την ομιλία του πριν την ψηφοφορία, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι η άρση της ασυλίας του έχει γίνει «έθιμο», καθώς κάθε φορά που ξεκινά νέα σύνοδος της Βουλής, αντιμετωπίζει παρόμοια διαδικασία. Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Ο Άδωνις Γεωργιάδης μου έκανε μήνυση επειδή τον αποκαλώ λαδέμπορα και επειδή λέω ότι τα πήρε από τη Novartis. Δεν παίρνω λέξη πίσω». Επίσης, τόνισε πως δεν θα ζητήσει συγγνώμη από κανέναν που θεωρεί ότι διασπάθισε δημόσιο χρήμα, ενώ υποσχέθηκε να συνεχίσει τον αγώνα του για την «έντιμη Ελλάδα».

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας από τη Βουλή να ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του Πολάκη, χαρακτήρισε τις κατηγορίες «χαζομάρες» και υποστήριξε ότι η μήνυση ήταν το τελευταίο μέσο για την απονομή δικαιοσύνης. Ο Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του Πολάκη είναι ψευδείς και βλάπτουν τη δημόσια εικόνα του, γι’ αυτό και κατέθεσε τη μήνυση.

Η ψηφοφορία και οι αντιδράσεις

Η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Πολάκη, καθώς και άλλων βουλευτών όπως ο Βασίλης Στίγκας, ο Κωνσταντίνος Λώρος, ο Διονύσης Βαλτογιάννης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις στην Ολομέλεια. Βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας, ενώ βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 είχαν διαφορετική στάση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη διαδικασία, με τους βουλευτές του να υποστηρίζουν ότι η άρση της ασυλίας του Πολάκη είναι μια προσπάθεια φίμωσης της αντιπολίτευσης. Από την πλευρά τους, βουλευτές του ΚΚΕ χαρακτήρισαν την αντιπαράθεση ως απόκρυψη των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Η επιτροπή δεοντολογίας είχε εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του Πολάκη, έπειτα από την καταγγελία του Άδωνι Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς και άλλες περιπτώσεις στις οποίες ο Πολάκης είχε στοχοποιήσει δημόσια πρόσωπα μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ ο Πολάκης δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του, λέγοντας ότι «δεν θα ησυχάσω, δεν θα υποστείλω τη σημαία».





Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ