Στο περιθώριο της πρώτης συνόδου κορυφής μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC), πραγματοποιήθηκε σημαντική συνάντηση μεταξύ του Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στο κτήριο Europa, έδρα της ΕΕ, επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τους τρόπους βελτίωσης της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων, του εμπορίου, καθώς και άλλους σημαντικούς τομείς που συνδέουν τις δύο χώρες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τους δύο ηγέτες να ανταλλάσσουν απόψεις για την κρίση στη Γάζα και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στον Λίβανο. Η κατάσταση στη Γάζα και το Λίβανο αποτελεί σημαντικό θέμα στις διεθνείς συναντήσεις, καθώς οι εξελίξεις στην περιοχή επηρεάζουν την ευρύτερη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης υψηλόβαθμα στελέχη και υπουργοί από τις δύο πλευρές. Από την πλευρά του Κατάρ συμμετείχε ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, καθώς και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι. Από την ελληνική πλευρά, παρόντες ήταν ανώτεροι αξιωματούχοι που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση αυτή υπογραμμίζει την επιθυμία και των δύο χωρών να ενισχύσουν περαιτέρω τις σχέσεις τους σε όλους τους τομείς, ενώ ταυτόχρονα να διατηρήσουν τη συνεργασία τους σε κρίσιμα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

του Δημήτρη Κουτσούκου





Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ