…την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Μετά από τα χρόνια οικονομικής κρίσης και τις συνεχείς περικοπές σε θέσεις εργασίας, οι εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων, βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρές δυσκολίες στην εύρεση κατάλληλου προσωπικού, ιδιαίτερα μηχανολόγων μηχανικών.

Η συγκεκριμένη εξειδίκευση είναι ιδιαίτερα δυσεύρετη, με αποτέλεσμα οι εισαγωγικές εταιρείες να αγωνίζονται καθημερινά για να καλύψουν θέσεις εργασίας, χωρίς όμως να βρίσκουν τα κατάλληλα άτομα. Οι αγγελίες για προσλήψεις πολλαπλασιάζονται συνεχώς, με τις εταιρείες να αναζητούν εναγωνίως μηχανικούς, ειδικά εκείνους με την απαραίτητη εμπειρία και τις δεξιότητες για την επισκευή και τη συντήρηση των σύγχρονων αυτοκινήτων. Δυστυχώς, όμως, οι καλοί μηχανολόγοι μηχανικοί είναι πλέον σπάνιοι στην ελληνική αγορά εργασίας.

Η κατάσταση αυτή, μεταξύ άλλων, έχει επιφέρει μεγάλες καθυστερήσεις και προβλήματα στις παραδόσεις των επισκευασμένων οχημάτων, με τους πελάτες να περιμένουν περισσότερο από το αναμενόμενο. Πολλές εισαγωγικές εταιρείες δυσκολεύονται να διαχειριστούν το αυξημένο φορτίο εργασιών, καθώς η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού μειώνει την ταχύτητα των συνεργείων τους.

Είναι φανερό πως η έλλειψη εξειδικευμένων μηχανολόγων μηχανικών αποτελεί πλέον ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για την ανάπτυξη της αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα δεν είναι απλή, καθώς απαιτείται χρόνος για την εκπαίδευση νέων επαγγελματιών, ενώ η αγορά ζητά άμεσες λύσεις.

Το επόμενο βήμα για τις εισαγωγικές εταιρείες ίσως είναι η επένδυση στην κατάρτιση νέων επαγγελματιών, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, οι παροχές και οι συνθήκες εργασίας πρέπει να αναβαθμιστούν ώστε να προσελκύσουν νέους, αλλά και έμπειρους μηχανικούς, που είναι έτοιμοι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ