Οι φίλοι της Εθνικής Αγγλίας δεν είδαν με καλό μάτι την πρόσληψη του Γερμανού, Τόμας Τούχελ, για προπονητή των “τριών λιονταριών”. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, όμως, έκανε δήλωση στήριξης προς τον συνάδελφό του.

Για την απόφαση της Εθνικής Αγγλίας να προσλάβει τον Τόμας Τούχελ και τον σάλο που έχει ξεσπάσει στο Νησί, μίλησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, στηρίζοντας τον Γερμανό προπονητή των “τριών λιονταριών”.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι κάλεσε τους φιλάθλους να στηρίξουν άνευ όρων τον Γερμανό προπονητή, ανεξάρτητα από την εθνικότητα του.

Θυμίζουμε ότι ο Τόμας Τούχελ είναι ο πρώτος Γερμανός που θα καθίσει στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας και μόλις ο τρίτος ξένος μετά τον αείμνηστο Σουηδό Σβεν-Γκόραν Έρικσον και τον Ιταλό Φάμπιο Καπέλο.

«Δεν αποφασίζουμε πού θα γεννηθούμε. Η μαμά και ο μπαμπάς το αποφασίζουν και εννέα μήνες αργότερα είμαστε εδώ. Δεν αποφάσισα να είμαι Καταλανός, εσύ δεν αποφασίζεις να είσαι Άγγλος», είπε ο Γκουαρδιόλα στους δημοσιογράφους πριν από την αναμέτρηση (20/10) της Σίτι με τη Γουλβς στην Premier League.

«Η ομοσπονδία αποφάσισε να πάει σε έναν ξένο προπονητή με σπουδαίο ρεκόρ. Η άποψή μου είναι ότι θα τον υποστήριζα άνευ όρων. Αν κερδίσει θα τον επαινέσουν και αν χάσει θα δεχτεί κριτική. Αλλά δεν έχει σημασία η εθνικότητα του. Ξέρω ότι είμαστε περήφανοι για το από πού είμαστε, αλλά ο κόσμος είναι τόσο μεγάλος. Πρέπει να είσαι ανοιχτόμυαλος. Ήρθα εδώ για να μάθω από σένα», πρόσθεσε ο 53χρονος Καταλανός σήμερα (18/10) σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ισπανός είπε ότι ήλπιζε να γίνει προπονητής μιας εθνικής ομάδας μια μέρα, αλλά όταν ρωτήθηκε αν είχε προσεγγιστεί από την FA, απάντησε: «Ο Τόμας Τούχελ είναι ο προπονητής, ξεχάστε το. Είμαι ο προπονητής της Μάντσεσετρ Σίτι, ξεχάστε το. Τα υπόλοιπα δεν είναι σημαντικά», συμπλήρωσε.

To άρθρο Μήνυμα Γκουαρδιόλα στους φίλους της Εθνικής Αγγλίας: «Στηρίξτε άνευ όρων τον Τούχελ, δεν αποφασίζουμε πού θα γεννηθούμε» δημοσιεύτηκε στο ELLADASPORTS .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ