Μπορεί η ηλεκτροκίνηση να εξελίσσεται και να μπαίνει όλο και περισσότερο στη ζωή μας, ωστόσο ακόμα το κοινό δεν έχει πειστεί για να περάσει σε αυτή την τεχνολογία – τουλάχιστον όχι όσον αφορά τις μεγάλες μοτοσικλέτες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Energica, η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσικλετών από την Ιταλία έκανε αίτηση χρεωκοπίας και κλείνει όλες τις δραστηριότητές της. Οι επικεφαλής της εταιρείας προσπάθησαν να εξασφαλίσουν πόρους που θα τους κρατούσαν ζωντανούς, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.



Αποτέλεσμα ήταν να μπει λουκέτο στην Energica. Μάλιστα, για να μπορέσει να ξεχρεώσει τα δάνεια και τις υποχρεώσεις της θα ρευστοποιήσει κάθε περιουσιακό στοιχείο προκειμένου να βγει καθαρή από τις οικονομικές διαδικασίες.



Η Energica μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρωτοπόρος στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες επιδόσεων. Έχει εξελίξει και εφαρμόσει πολλές καινοτομίες στα μοντέλα της όπως ο πρώτος υδρόψυκτος ηλεκτροκινητήρας, ενώ η παρουσία της στο MotoGP ως μοναδικός κατασκευαστής στην κατηγορία MotoE ήταν άκρως επιτυχημένη.



Τον τελευταίο χρόνο πάντως παρόμοιες εταιρείες αντιμετωπίζουν αρκετά οικονομικά προβλήματα. Είδαμε την Cake από την Σουηδία επίσης να προχωράει σε μερική ρευστοποίηση για να εξασφαλίσει πόρους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την χρεωκοπία της Hoonigan, εταιρείας που είχε ιδρύσει ο αδικοχαμένος Κεν Μπλοκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ