Ο Νεβίλ είχε μια χρυσή ευκαιρία να καθαρίσει την υπόθεση τίτλος από σήμερα κιόλας. Στον Βέλγο αρκούσε η πρώτη θέση στο τέλος του Σαββάτου -με την προϋπόθεση ότι θα τερμάτιζε και αύριο- για να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ωστόσο το πράγμα στράβωσε από νωρίς για τον Τιερί. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είδε το προβάδισμά του μειώνεται σημαντικά στις δύο πρώτες σημερινές ειδικές. Σε αυτό συνέβαλαν οι δύσκολες συνθήκες αλλά και οι όχι βέλτιστες σημειώσεις του Νεβίλ για τις ειδικές. Σύμφωνα με τον οδηγό της Hyundai, οι προβλέψεις του για την ταχύτητα σε ορισμένα σημεία ήταν υπερβολικά αισιόδοξες.

Έτσι, στην τρίτη ειδική της ημέρας ο Βέλγος έκανε διπλό λάθος το οποίο του κόστισε συνολικά περί τα 40 δευτερόλεπτα. Κατά συνέπεια, η πρωτοπορία πέρασε στον Οζιέ με τον Τάνακ να ακολουθεί, μόλις 5,2 δευτερόλεπτα πίσω του. Ακόμη 8,8 πιο πίσω είναι ο Έβανς ενώ ο τέταρτος, πλέον, Νεβίλ απέχει 39,8 δευτερόλεπτα από την κορυφή.



Αλλά ο Νεβίλ δεν ήταν ο μόνος οδηγός που έπεσε θύμα των δύσκολων συνθηκών σήμερα. Στους δρόμους της Αυστρίας και της Γερμανίας, ο Γιοάν Ροσέλ είδε τις ελπίδες του για τον τίτλο στο WRC2 να εξανεμίζονται. Πρωτοπόρος στην κατηγορία είναι ο Γκριαζίν.

Παραμένει ανοιχτό το πρωτάθλημα

Οι σημερινές εξελίξεις αναπτερώνουν τις ελπίδες των Τάνακ -κυρίως- και Οζιέ για το πρωτάθλημα. Ο Εσθονός της Hyundai παίρνει, μέχρι στιγμής, πέντε βαθμούς παραπάνω από τον Νεβίλ. Σίγουρα ο Τάνακ θα τα δώσει όλα αύριο στην Super Sunday αλλά και στην Power Stage ώστε να μειώσει περαιτέρω το προβάδισμα του teammate του.

Για το ίδιο θα προσπαθήσει και ο Οζιέ, φυσικά. Ωστόσο ο Γάλλος έχει λιγότερες πιθανότητες από ότι ο Τάνακ. Όσο για τον Νεβίλ, ο Βέλγος πρέπει πάση θυσία να αποφύγει τα λάθη μέχρι το τέλος. Η νίκη στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης είναι πλέον αρκετά δύσκολη υπόθεση για εκείνον. Εντούτοις με μία σταθερή εμφάνιση ο Νεβίλ μπορεί να παραμείνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα πριν τον τελευταίο αγώνα στην Ιαπωνία.



Ένα είναι βέβαιο. Οι τέσσερις αυριανές δοκιμασίες θα κρίνουν πολλά. Όχι μόνο για τον νικητή στην Κεντρική Ευρώπη αλλά πιθανόν και για τον φετινό πρωταθλητή στους οδηγούς. Θα αντέξει ο Νεβίλ στην πίεση των αντιπάλων του;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ