Φυσικά η κρίσιμη νίκη θα είναι αυτή του αγώνα. Ωστόσο το Sprint στο Όστιν μας έδωσε μερικές πολύ καλές ενδείξεις για το τι να περιμένουμε μέχρι το τέλος του τριημέρου.

Η Red Bull έχει φέρει την RB20 σε ένα σημείο το οποίο είναι και πάλι υποφερτό για τον Φερστάπεν. Έτσι ο Ολλανδός κέρδισε μάλλον άνετα το Sprint την στιγμή που ο Νόρις έδινε μάχη με τις Ferrari για το podium. Ο Σάνιθ οδήγησε υπέροχα και προσπέρασε τον Βρετανό στον τελευταίο γύρο. Ο Νόρις κατάφερε μετά βίας να περισώσει την 3η θέση από τον Λεκλέρ.



Η μέση γόμα της Pirelli ήταν η προφανής επιλογή για το 19 γύρων Sprint στο Όστιν. Ο Άλμπον ξεκίνησε από το pit lane καθώς η Williams έσπασε το καθεστώς parc-ferme για το μονοθέσιο του.

Εκκίνηση

Ο Φερστάπεν ξεκίνησε καλύτερα από τον Ράσελ και έστριψε άνετα πρώτος μετά την εκκίνηση. Ο Βρετανός της Mercedes έχασε ακόμη μία θέση από τον Νόρις ο οποίος ξεκίνησε ιδανικά προσπερνώντας και τον Λεκλέρ.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mercedes είχε δείξει εχθές μία ιδιαίτερη έφεση στην συγκεκριμένη γόμα. Ιδίως με χαμηλό φορτίο καυσίμου. Ωστόσο στους πρώτους γύρους και ο Νόρις ήταν αρκετά ανταγωνιστικός και παρέμενε με σχετική άνεση δεύτερος.



Οι δύο Ferrari, από την άλλη, μάχονταν κυρίως μεταξύ τους, με τον Λεκλέρ μπροστά από τον Σάινθ. Το γεγονός αυτό έδωσε αέρα στον τρίτο Ράσελ. Έπειτα από 4 γύρους ο Βρετανός είχε μπει στο DRS του Νόρις ο οποίος δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του πρωτοπόρου Φερστάπεν.

Η επίθεση του Σάινθ

Στον 5ο γύρο ο Σάινθ θα προσπερνούσε τελικά τον Λεκλέρ στην στροφή 12 και άνοιξε αμέσως τον ρυθμό του. Παράλληλα ο Ράσελ πίεζε τον Νόρις για την δεύτερη θέση. Με την συμπλήρωση 7 γύρων ο Ολλανδός είχε διαφορά 2 δευτερολέπτων από την δεύτερη McLaren του Νόρις.



Μέχρι τον 9ο γύρο ο Νόρις είχε μειώσει την διαφορά του από τον Φερστάπεν. Επιπλέον ο Ράσελ δεν μπόρεσε να διατηρήσει την πίεση που ασκούσε στην McLaren. Ακόμη χειρότερα για τον Βρετανό, θα έχανε την τρίτη θέση από τον Σάινθ ο οποίος τον προσπέρασε με μία υπέροχη κίνηση στην στροφή 15.



Ένα γύρο αργότερα ο Ράσελ θα έχανε και την 4η θέση από τον Λεκλέρ. Ήταν εμφανές ότι η Mercedes είχε πρόβλημα διαχείρισης της μέσης γόμας. Εν τω μεταξύ και ο Νόρις δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει ρεαλιστικά τον Φερστάπεν.

Επιστροφή στις νίκες για Φερστάπεν

Αντιθέτως ο Βρετανός θα μαχόταν σκληρά με τις Ferrari μέχρι και τον τελευταίο γύρο για το podium. Ο Σάινθ θα οδηγούσε τον Λάντο στο λάθος κατά το φρενάρισμα για την πρώτη στροφή στο 19ο πέρασμα.

Έτσι ο Κάρλος θα ολοκλήρωνε μία φανταστική εμφάνιση με την 2η θέση. Ο Λεκλέρ επιτέθηκε κι εκείνος στον Νόρις, αλλά ο Βρετανός αμύνθηκε οριακά στον κλειστό τρίτο τομέα. Μπροστά ο Φερστάπεν πήρε με άνεση την καρό σημαία σημειώνοντας και τον ταχύτερο γύρο του Sprint.



Να σημειώσουμε ότι ο Ολλανδός έχει κερδίσει τα 11 από τα 16 Sprint που έχουν διεξαχθεί από το 2021. Και έχει κερδίσει όλα τα φετινά. Οι Ράσελ, Χάμιλτον, Μάγκνουσεν και Χούλκενμπεργκ συμπλήρωσαν την βαθμολογούμενη οκτάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ