Τα drag race συνιστούν τον καλύτερο τρόπο για να δεις ποιο αυτοκίνητο είναι ταχύτερο σε ωμή επιτάχυνση και τελική ταχύτητα. Ωστόσο, το U-drag race είναι μία σαφώς πιο δειγματοληπτική δοκιμή.

Αυτού του τύπου τη δοκιμή, λοιπόν, επέλεξε το κανάλι του YouTube, Edmunds Cars για να δει ποιο από τα δύο ταχύτερα σεντάν του κόσμου, Tesla Model S Plaid και Lucid Air Saphirre είναι ισχυρότερο, στρίβει πιο γρήγορα και φρενάρει καλύτερα.

Αμφότερα εξοπλίζονται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ, που συνδυαστικά αποδίδουν τετραψήφια τιμή ιπποδύναμης. Συγκεκριμένα, το Tesla έχει μέγιστη ισχύ 1.033 ίππους, ενώ το Lucid αγγίζει το εκπληκτικό νούμερο των 1.250 ίππων! Το τελευταίο διαθέτει και έξτρα 540 Nm ροπής.

Οι δύο οδηγοί προχώρησαν σε δύο προσπάθειες, με το Air Saphirre να κυριαρχεί στην πρώτη. Στη δεύτερη, το Model S Plaid τα πηγαίνει καλύτερα, όμως και πάλι δεν του αρκεί, για να τερματίσει πρώτο στο τελικό σπριντ.

Στο τελευταίο, το 5μετρο σεντάν της Tesla ξεκινάει να ψαλιδίζει τη διαφορά, αλλά η ευθεία δεν αρκεί για να το φτάσει. Υπενθυμίζουμε, ότι το κορυφαίο Lucid έχει τελική ταχύτητα 322 χλμ./ ώρα.

Επιπλέον, καταφέρνει στο τέλος της δοκιμής να σκαρφαλώσει στην κορυφή της λίστας, όντας το ταχύτερο αυτοκίνητο που έχει ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία.

Για την ακρίβεια, αναδείχθηκε 1,7 δευτερόλεπτα ταχύτερο από τη 2η McLaren 765LT, με το Model S Plaid να φτάνει έως την 4η θέση στις επιδόσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ