Ο Έβανς τερμάτισε στην δεύτερη θέση, μπροστά από τον Νεβίλ. Ωστόσο τα μεγάλα νέα της τελευταίας ημέρας του αγώνα αφορούσαν στην εγκατάλειψη του Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο Γάλλος οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής πίεζε οριακά από την αρχή της ημέρας ώστε να μειώσει όσο γινόταν την διαφορά από τους Νεβίλ και Τάνακ στη βαθμολογία. Αλλά στο ξεκίνημα της 17ης ειδικής ο Οζιέ έχασε την γραμμή του και κατέληξε σε χαντάκι. Ο Σεμπ και ο συνοδηγός του, Βενσάν Λαντέ βγήκαν σώοι από το Yaris. Ωστόσο η υπόθεση νίκη στην Κεντρική Ευρώπη -και κατ’ επέκταση η υπόθεση ένατος τίτλος- έλαβε οριστικά τέλος.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ο Οζιέ ήταν σε δύσκολη θέση από το ξεκίνημα της ημέρας. Ο ρυθμός του δεν ήταν καλός και είχε χάσει την πρωτοπορία από τον Τάνακ έπειτα από την πρώτη δοκιμασία. Από την άλλη ο Νεβίλ οδηγούσε αρκετά συντηρητικά μη θέλοντας να επαναλάβει λάθη σαν τα δύο χθεσινά του.



Έτσι, εκείνος που ήρθε στο προσκήνιο ήταν το Τακαμότο Κατσούτα. Ο Ιάπωνας οδήγησε ταχύτατα και κατέκτησε τόσο τους 7 βαθμούς της Super Sunday όσο και τους 5 της Power Stage. Ο Έβανς προσπάθησε να επιτεθεί στον Τάνακ, αλλά δεν μπόρεσε να ανακόψει την πορεία του Εσθονού προς τη νίκη. Έτσι, ο Έλφιν έχασε και μαθηματικά τις ελπίδες του για το φετινό πρωτάθλημα.

Έξι βαθμοί αρκούν

Έπειτα από την δραματική εξέλιξη του Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών παραμένουν ανοιχτά. Τα πάντα θα κριθούν στο φινάλε της σεζόν στην Ιαπωνία. Εντούτοις και στα δύο πρωταθλήματα υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί.



Σε εκείνο των οδηγών ο Νεβίλ έχει προβάδισμα 25 βαθμών έναντι του δεύτερου Τάνακ. Στον Τιερί αρκούν έξι βαθμοί στην Ιαπωνία για να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα. Ή αλλιώς να τερματίσει τουλάχιστον 6ος το Σάββατο και να δει την καρό σημαία την Κυριακή.

Εναλλακτικά ο Βέλγος μπορεί απλά να τερματίσει 2ος στην Super Sunday ή να κερδίσει την Power Stage. Τα παραπάνω προϋποθέτουν, φυσικά, ότι ο Τάνακ θα κερδίσει τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, το έργο του Νεβίλ γίνεται ακόμη πιο εύκολο.

Εάν, για παράδειγμα, ο Τάνακ τερματίσει 4ος το Σάββατο τότε η υπόθεση τίτλος μάλλον τελειώνει για εκείνον, χωρίς εγκατάλειψη κάποιου προπορευόμενου πληρώματος. Η ουσία είναι, πάντως, ότι ο Νεβίλ κρατάει την τύχη του στα χέρια του.

Το μεγάλο φινάλε

Στους κατασκευαστές η Hyundai φεύγει από την Κεντρική Ευρώπη έχοντας προβάδισμα 15 βαθμών έναντι της Toyota. Φυσικά η ιαπωνική εταιρία θα τα δώσει όλα εντός έδρας για την ανατροπή. Αλλά και εδώ η Hyundai έχει τον έλεγχο της κατάστασης εάν δεν υπάρξουν μηχανικά προβλήματα.

Στο WRC2 ο Γκριαζίν κατέκτησε μία άνετη νίκη για λογαριασμό της CItroen. Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο καλά για τον teammate του, Ροσέλ. Ο Γάλλος είχε εγκαταλείψει την δεύτερη ημέρα με αποτέλεσμα να τερματίσει σήμερα πολύ πίσω στην κατάταξη.



Έτσι ο τίτλος του WRC2 θα κριθεί μεταξύ των Πάγιαρι και Σόλμπεργκ στην Ιαπωνία. Ο Γκριαζίν είναι το φαβορί για τον τίτλο στην κατηγορία WRC2 Challenger. Η σεζόν ολοκληρώνεται με το Ράλλυ Ιαπωνίας το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 21ης και 24ης Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ