Η φετινή χρονιά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike είναι από εκείνες που θα συζητάμε για πολλά χρόνια στο μέλλον. Ο Τόπρακ Ραζγκατλίογλου κατάφερε στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος στην Ισπανία να εξασφαλίσει τον δεύτερο τίτλο του στο WBSK και να χαρίσει στην BMW Motorrad τον πρώτο της τίτλο.



Η χρονιά ωστόσο στιγματίστηκε από το σοβαρό ατύχημα του Τούρκου αναβάτη στο Μάνι Κούρς της Γαλλίας στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στις κατατακτήριες δοκιμές του γύρου της Γαλλίας ο Τούρκος έχασε τον έλεγχο της M1000RR του και χτύπησε με δύναμη σε τοιχίο της πίστας. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στα πλευρά και τη μέση, αλλά ευτυχώς απέφευγε τα χειρότερα.

Οι γιατροί ωστόσο δεν άφησαν τον Ραζγκατλίογλου να επιστρέψει αμέσως στη δράση με αποτέλεσμα να χάσει δύο αγωνιστικά τριήμερα σε Γαλλία και Ιταλία. Επέστρεψε τελικά στο Άραγκον όπου αμέσως ήταν ανταγωνιστικός. Στον επόμενο γύρο της Πορτογαλία πέτυχε την πρώτη του νίκη μετά τον τραυματισμό του και στη Χερέθ σφράγισε τον τίτλο με μία νίκη και δύο βάθρα.

Ο 28χρονος αναβάτης για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι είναι ένα τεράστιο ταλέντο. Αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος του στα WSBK και μάλιστα με διαφορετικούς κατασκευαστές (Yamaha, BMW Motorrad). Μάλιστα, πέτυχε αυτό το απίστευτο αποτέλεσμα στην πρώτη του χρονιά με την BMW M1000RR. Αν αυτός ο αναβάτες δεν αξίζει μια θέση στο MotoGP, τότε ποιός την αξίζει;



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ