Να συνεχίσει με νίκες στη Super League 1 θέλει η ΑΕΚ, η οποία δοκιμάζεται στις 17:00 στο «Αθανάσιος Διάκος» κόντρα στη Λαμία για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Ένωση είναι μαζί με τον ΠΑΟΚ στο -3 από τον πρώτο Ολυμπιακό και επιθυμεί να φύγει με το διπλό από τη Φθιώτιδα για να διατηρήσει την επαφή της με την κορυφή, και έπειτα να κοιτάξει τον αγώνα της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας.

Αποστολές

Όπως συνηθίζει ο Ματίας Αλμέιδα, η ΑΕΚ δεν έχει ανακοινώσει αποστολή για τον αγώνα με τη Λαμία, όμως δεδομένα απών θα είναι ο Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος αποχώρησε με τραυματισμό στο γόνατο από το πρόσφατο ματς κόντρα στον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», χωρίς όμως να πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα.

Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Βόκολος δε μπορεί να υπολογίζει στον Φουρτάδο, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή του για τη συμπλήρωση τριών κίτρινων καρτών, ενώ πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Νούνιες, ο οποίος τέθηκε νοκ άουτ.

Η αποστολή της Λαμίας: Ρατόν, Κόστιτς, Σουρδής, Ντεντάκης, Σαραμαντάς, Λέο Αντράντε, Σάντμπεργκ, Ρινγκ, Βιτλής, Σιόβας, Ραντόνια, Κορνέζος, Γιαννούτσος, Αθανασακόπουλος, Δοϊρανλής, Τσιάκας, Γκουίντο, Βλαχομήτρος, Ενρίκες, Σιμόνι, Τερεζίου

Προϊστορία

Έπειτα από οκτώ διαδοχικές ήττες εντός και εκτός έδρας, η Λαμία πήρε ισοπαλία στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στη Νέα Φιλαδέλφεια και «έσπασε» αυτό το σερί. Μάλιστα, στις τέσσερις τελευταίες ήττες της είχε δεχθεί από τρία γκολ από τους «κιτρινόμαυρους», με τα τρία ματς να τελειώνουν 3-0 και το άλλο με σκορ 3-1.

Συνολικά, σε 15 αναμετρήσεις για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος –και στις δύο έδρες– υπάρχουν 12 νίκες της ΑΕΚ και τρεις ισοπαλίες, ενώ οι δύο ομάδες έχουν δώσει και δύο αγώνες για τα Play-Offs του πρωταθλήματος, όπου οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ισάριθμες νίκες με συνολικό σκορ 7-0.

Στα οκτώ συνολικά παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο τη Λαμία υπάρχουν δύο ισοπαλίες με 0-0 και 2-2, ενώ η ΑΕΚ έχει επικρατήσει έξι φορές χωρίς να έχει δεχθεί τέρμα.

Το πρώτο τους παιχνίδι για την μεγάλη κατηγορία ήταν για την σεζόν 2017-18, όπου η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Μόλις έναν αγώνα έχουν μεταξύ τους χωρίς να έχει σημειωθεί γκολ και αυτό συνέβη στις 21 Δεκεμβρίου 2019, στη δεύτερη ισοπαλία που έχει η Λαμία κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» στα οκτώ συνολικά παιχνίδια που έχουν δώσει με φιλοξενούμενη την Ένωση.

Με αριθμούς:

ΛΑΜΙΑ – ΑΕΚ

8 ΑΓΩΝΕΣ

0 ΝΙΚΕΣ ΛΑΜΙΑ

2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

6 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 3-16



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ