Είμαστε εν αναμονή της κλήρωσης για τα Play-Offs του Κόνφερενς Λιγκ, με τον Παναθηναϊκό να δίνει το παρόν. Ωστόσο, χθες η βραδιά ήταν πλούσια σε παιχνίδια, καθώς όλες οι αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής του League Phase του θεσμού ξεκίνησαν στις 22:00. Πιο συγκεκριμένα, η Χαϊντενχάιμ έφερε ισοπαλία με τη Σεντ Γκάλεν (1-1), όπως και ο ΑΠΟΕΛ με την Αστάνα (1-1), καθώς και η Μπασάκσεχιρ με τη Σερκλ Μπριζ (1-1). Παράλληλα, η Τσέλσι διέλυσε στο… ρελαντί τη Σάμροκ Ρόβερς με σκορ 5-1, η Τζουργκάρντεν νίκησε 3-1 τη Λέγκια Βαρσοβίας, η Λουγκάνο ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Πάφο στις καθυστερήσεις και η Μπόρατς Μπάνια Λούκα «κόλλησε» στο μηδέν με την Ομόνοια. Επίσης, η Μπάτσκα Τόπολα, με ένα ιστορικό comeback, κέρδισε 4-3 τη Νόα, η Χαρτς έμεινε στο 2-2 με την Πετροκούμπ, η Γιαγκελόνια έφερε «λευκή» ισοπαλία με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας και η ΛΑΣΚ Λιντς πήρε έναν πόντο από τη Βίκινγκουρ (1-1). Ακόμα, η Λαρν έκανε την έκπληξη και επικράτησε 1-0 της Γάνδης, η Μόλντε, σε ένα απίστευτο ματς, επιβλήθηκε 4-3 της Μλάντα Μπολεσλάβ, η Τσέλιε έκαμψε την αντίσταση της Δε Νιου Σεντς (3-2), η Ρεάλ Μπέτις νίκησε στο… νήμα την Ελσίνκι (1-0), η Ραπίντ Βιέννης δε συνάντησε προβλήματα κόντρα στην Κοπεγχάγη (3-0) και, τέλος, η Βιτόρια Γκιμαράες έφερε 1-1 με τη Φιορεντίνα. Αναλυτικότερα οι αγώνες:

Χαϊντενχάιμ-Σεντ Γκάλεν 1-1

Στο 1-1 έμεινε η Χαϊντενχάιμ με τη Σεντ Γκάλεν, χάνοντας την ευκαιρία να τερματίσει στην προνομιούχα οκτάδα. Το σκορ για τους Γερμανούς άνοιξε ο Θερκόφ στο 30′, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν μέχρι το τέλος και στο 77′ δικαιώθηκαν. Ο Στάνιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Έτσι οι Ελβετοί πήραν έναν τίμιο και παλικαρίσιο πόντο, αν και αδιάφορο, μιας και εν τέλει έμειναν εκτός 24αδας.

ΑΠΟΕΛ-Αστάνα 1-1

Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε, όμως η Αστάνα του στέρησε την απευθείας πρόκριση στην φάση των «16» του UEFA Europa Conference League, σε έναν αγώνα που τα είχε όλα.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» αντιμετώπιζαν την Αστάνα στο κατάμεστο ΓΣΠ, με «φόντο» την είσοδο τους στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας, που σήμαινε την απευθείας πρόκριση τους στην φάση των «16». Απέναντι τους, μια γνώριμη αντίπαλος από το Καζακστάν. Το έκανε και παλαιότερα ο ΑΠΟΕΛ με την ίδια ομάδα και ήθελε να πάρει την πρόκριση.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση, με τον Αμπάνια μόλις στο 2′ να δοκιμάζει ένα πλασέ, όμως η μπάλα κατέληξε στον τερματοφύλακα των Καζάκων χωρίς να δυσκολευτεί. Η Αστάνα απάντησε με μακρινό σουτ του Τομάσοφ, το οποίο ωστόσο ήταν πολύ άστοχο. Στο 6′, ο Ελ Αραμπί κουβάλησε μπάλα, βρέθηκε σε θέση βολής λίγο έξω από την περιοχή της Αστάνα, έκανε το συρτό σουτ, όμως η μπάλα πήγε δίπλα από την αντίπαλη εστία. Παρά το καλό ξεκίνημα, ο ρυθμός έπεφτε σταδιακά, με την Αστάνα να κρατά πολύ μπάλα και να μην βιάζεται να αναπτυχθεί ιδιαίτερα. Στην μισή ώρα αγώνα, δεν καταγράφηκε κάποια ξεκάθαρη φάση, πέρα από κάποια μακρινά άστοχα σουτ. Πολλά φάουλ, αρκετές μάχες, πολλές πάσες από τους Καζάκους, χωρίς κάποια ουσία. Ο Ελ Αραμπί σημάδεψε με κοντινό πλασέ το δοκάρι στο 30′, έπειτα από γύρισμα του Αμπάνια από τα αριστερά, όμως ο Μαροκινός φορ ήταν σε αντικανονική θέση και δεν καταγράφηκε η φάση. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ, με την Αστάνα να έχει μεγάλο ποσοστό κατοχής, κοντά στο 70%, όμως μια ανούσια κυκλοφορία της μπάλας, καθώς δεν απείλησε τον ΑΠΟΕΛ. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι απείλησαν περισσότερες φορές με μακρινά σουτ, όμως στην πλειονότητά τους ήταν άστοχα.

Στην επανέναρξη του αγώνα, η κυπριακή ομάδα μπήκε πιο αποφασισμένη. Στο 52′, ο Ελ Αραμπί «χτύπησε» ξανά το καμπανάκι με μια κεφαλιά που πέρασε δίπλα από την εστία. Τέσσερα λεπτά μετά, ήρθε το πολυπόθητο γκολ για τον ΑΠΟΕΛ και το ΓΣΠ ξεσηκώθηκε. Ελ Αραμπί και Τάσος Δώνης έκαναν το ένα-δύο, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να επιχειρεί το συρτό δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής και τη μπάλα να καταλήγει στη… ρίζα του δεξιού δοκαριού για να βάλει τον ΑΠΟΕΛ σε θέση οδηγού. Βέβαια, δεν κράτησε για πολύ το προβάδισμα της η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, καθώς στο 64′ ο Κασουκόλοβας με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, έφερε το ματς στα ίσα. Ένα λεπτό μετά, οι Καζάκοι έμειναν με 10 παίκτες για σκληρό φάουλ του Έμπονγκ, ο οποίος αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε. Ο Αυστριακός διαιτητής Γκίσχαμερ άφησε και τον ΑΠΟΕΛ με δέκα παίκτες στο 70′, δίνοντας δύο κίτρινες στον Σατσιά, η δεύτερη για διαμαρτυρία, και με αυτόν τον τρόπο επανήλθαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Οι Καζάκοι κλείστηκαν πίσω και δεν άφηναν στους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ να μπουν στην περιοχή τους, ενώ παράλληλα προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να βρουν το γκολ της ανατροπής. Ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά, με τις δύο ομάδες να μένουν από δυνάμεις, έχοντας και από έναν ποδοσφαιριστή λιγότερο. Όμως, στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανεβάσουν ρυθμό και να κλέψουν το τρίποντο. Στο 87′, ο Αμπάνια πήρε μπάλα από λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα, όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα από την εστία και χάθηκε μια ανεπανάληπτη φάση. Το γκολ δεν ήρθε και οι «γαλαζοκίτρινοι» έμειναν στο 1-1, τερματίζοντας έτσι στην 11η θέση με 11 βαθμούς και θα αγωνιστούν στην επόμενη φάση των πλέι-οφ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπέλετς, Τσεπάκ, Πέτροβιτς (78′ Ντβάλι), Λαΐφης, Κιντιγιά, Τεχέρα, Κοσταντίνοφ (61′ Σατσιάς), Αμπάγκνα, Εντονγκαλά (86′ Κόρμπου), Δώνης (86′ Μάγιερ), Ελ Αραμπί

Αστάνα (Γκρίγκορι Μπαμπαγιάν): Σόντριτς, Μπαρτολέκ, Καζουκολόβας, Καλάιτσα, Βορογκόφσκι, Αμάνοβιτς, Εμπόγκ, Γκρίπσι (68′ Οσέι), Τομάσοβ, Καμαρά (88′ Αστάνοφ), Τσινέτου (88′ Καρίμοφ)

Σερκλ Μπριζ-Μπασάκσεχιρ 1-1

Η ισοπαλία δεν ήταν αρκετή για την Μπασακσεχίρ στην αναμέτρηση με την Σερκλ Μπριζ, με τους Τούρκους να μένουν εκτός διοργάνωσης. Παρά το γεγονός πως η Μπασάκσεχιρ πραγματοποίησε το 0-1 με τον Πιάτεκ στο 74′, βλέποντας την είσοδο της στην 24αδα να είναι πιο κοντά από ποτέ, τελικά οι Βέλγοι έφεραν το ματς στα ίσα, αποκλείοντάς τη από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Στο 82′ ο Μπρούνερ έκανε το 1-1, στέλνοντας με αυτό το αποτέλεσμα την ομάδα του εντός 8αδας και απευθείας στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ.

Τσέλσι-Σάμροκ Ρόβερς 5-1

Η Τσέλσι έκανε… πάρτι στο Λονδίνο, διέλυσε με 5-1 τη Σάμροκ Ρόβερς και ολοκλήρωσε τη League Phase της διοργάνωσης μόνο με νίκες. Οι «Μπλε» έκαναν το 6 στα 6 και, φυσικά, βρέθηκαν στη φάση των «16». Τρομερός ο Γκίου, πέτυχε χατ-τρικ και αποθεώθηκε από τους φίλους των Λονδρέζων. Ο Ισπανός άνοιξε το σκορ στο 22′, με τη Σάμροκ να σημειώνει… ιστορικό γκολ και να ισοφαρίζει στο 26′ με τον Πουμ. Ο Γκίου στο 34′ πέτυχε το 2-1, ενώ ο Ντιούσμπερι- Χολ στο 40′ έκανε το 3-1. Ο Γκίου, «προϊόν» των ακαδημιών της Λα Μασία, πέτυχε και τρίτο τέρμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, πραγματοποιώντας το 4-1.

Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε στο 58ο λεπτό ο Κουκουρέγια.

Τζουργκάρντεν-Λέγκια Βαρσοβίας 3-1

Σημαντική εντός έδρας νίκη με 3-1 πέτυχε η Τζουργκάρντεν κόντρα στη Λέγκια Βαρσοβίας, σε ματς που διεκόπη στα πρώτα λεπτά εξαιτίας των καπνογόνων. Οι Σουηδοί πήραν απευθείας πρόκριση ως πέμπτοι στη βαθμολογία, ενώ στην οκτάδα και στους «16» βρέθηκαν και οι Πολωνοί. Ο Ενγκουέν άνοιξε το σκορ και ο Χούμετ στο 45’+4 πέτυχε το 2-0. Ο Βσζόλεκ μείωσε προσωρινά, ωστόσο ο Ασλούντ στο 76′ διαμόρφωσε το 3-1.

Λουγκάνο-Πάφος 2-2

Η Πάφος το πάλεψε και δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις κόντρα στη Λουγκάνο του Αντώνη Παπαδόπουλου, φεύγοντας με την ισοπαλία από την Ελβετία (2-2).

Σε ένα ανοικτό ματς, η ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο προηγήθηκε με αυτογκόλ του Σαΐπι (4′), αλλά είδε την αντίπαλο να γυρνάει το παιχνίδι (Μαχμούντ 7′, Μποτάνι 33′), παρά τις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων. Στο δεύτερο μέρος, και αφού δε δέχθηκε τρίτο τέρμα από τις ευκαρίες των γηπεδούχων, η κυπριακή ομάδα βρήκε το «χρυσό» γκολ στο 90’+5 με τον Γκολντάρ.

Πλέον, η Πάφος θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο είτε την Τσέλιε είτε την Ομόνοια.

Στο πρώτο μέρος, το ματς ήταν ανοικτό, με τους Παφίτες, πέρα από το γκολ, να έχουν αρκετές στιγμές για να πετύχουν κι άλλα τέρματα. Με το «καλημέρα» και συγκεκριμένα στο 4’, ο Άντερσον κέρδισε την μπάλα, έδωσε στον Πέπε, ο οποίος, χωρίς να το πολυσκεφτεί, έκανε το σουτ, σημαδεύοντας το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων, με την μπάλα στη συνέχεια να βρίσκει στην πλάτη του Σαΐπι και να καταλήγει στα δίχτυα. Δυστυχώς, όμως, για την ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο, οι γηπεδούχοι βρήκαν άμεσα την «απάντηση», και στο 7’ ο Ζανότι «τρύπωσε» στην μεγάλη περιοχή των Παφίτων από τα δεξιά και βρήκε τον ανενόχλητο Μαχμούντ, ο οποίος νίκησε εύκολα τον Μιχαήλ για το 1-1. Οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν και στο 11’, το σουτ του Μποτάνι, μπλοκαρίστηκε από τον Κύπριο τερματοφύλακα. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η Πάφος δημιούργησε αρκετές φάσεις και θα μπορούσε άνετα να ήταν μπροστά στο σκορ. Στο 14’, το σουτ του Τάνκοβιτς χρειάστηκε την απόκρουση του Σαΐπι, ενώ στο 18’, μετά την εξαιρετική ενέργεια του Σουηδού εξτρέμ, ο Ντράγκομιρ αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Άντερσον έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ, αλλά ο Σαΐπι μπλόκαρε. Στο 25’, ο Σούνιτς έκανε το γέμισμα, με τον Γκολντάρ να αστοχεί στην κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ. Όσο τυχερή ήταν στο πρώτο γκολ η Πάφος (με την μπάλα να χτυπά στην πλάτη του Σαΐπι και να πηγαίνει στα δίχτυα), άλλο τόσο άτυχη ήταν στο 2-1 των Ελβετών στο 33’. Ο Γκολντάρ επιχείρησε να διώξει, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στον Μποτάνι, ο οποίος σε κενή εστία έδωσε προβάδισμα στην Λουγκάνο. Έπειτα από τρία λεπτά, ο Άντερσον έστρωσε στον Τάνκοβιτς, αλλά αυτός αστόχησε, χάνοντας άλλη μια καλή στιγμή για τους Παφίτες.

Στο δεύτερο μέρος, η Πάφος σκόραρε στην πρώτη της φάση (49’) με την κεφαλιά του Γκολντάρ, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ του Λουκάσεν σε παίκτη της αντιπάλου. Στο 56’, η Λουγκάνο έχασε μεγάλη φάση, με τον Μπονάτι να βρίσκει τον Στέφεν και εκείνος από εξαιρετική θέση να στέλνει την μπάλα άουτ. Στο 62’, το σουτ του Μπρούνο πήγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μια καλή στιγμή, με την κεφαλιά του Μαχμούντ να πηγαίνει άουτ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 72’ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε. Τελικά, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γκολντάρ με κεφαλιά έκανε το 2-2, «λυτρώνοντας» τους Παφίτες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λουγκάνο (Ματία Κρότσι-Τόρτι): Σαΐπι, Ζανότι, Παπαδόπουλος, Χαιντάρι, Βαλενζουέλα, Γρέγκιτς, Μαχμούντ, Στέφεν, Μπισλίμι, Μαού (59′ Ντούμπια), Μποτάνι

Πάφος (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Μιχαήλ, Μπρούνο,Γκολντάρ, Λούκασεν,Ποντέλο (67′ Πηλέας), Κορέια, Σούνιτς (67′ Κίνα), Πέπε, Τάνκοβιτς, Ντράγκομιρ, Άντερσον (67′ Ζάιρο)

Μπόρατς Μπάνια Λούκα-Ομόνοια 0-0

Η Ομόνοια ταξίδεψε στη Βοσνία για το μεγάλο παιχνίδι με τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα, έχοντας στο μυαλό της ότι μπορεί και η ισοπαλία να της αρκεί για να «εξασφαλίσει» το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και…μετά τον Γενάρη.

Ωστόσο, ο Γιάννης Αναστασίου και το σύνολό του δεν επαναπαύτηκαν σε αυτή τη λογική και προετοιμάστηκαν για το μεγάλο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της League Phase του Europa Conference League, με μοναδικό μέλημα το τρίποντο που ήταν και συνώνυμο της πρόκρισης. Τρόπον τινά, καθώς η ήττα θα ήταν ένα ολέθριο αποτέλεσμα, ισοδύναμο του αποκλεισμού κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, οπότε μοναδικός στόχος χθες ήταν η διεκδίκηση της νίκης.

Η Μπόρατς με 7 βαθμούς, όντας στην 20η θέση, με έναν βαθμό, θα είχε κλειδωμένη τη συνέχεια της στην Ευρώπη, ωστόσο λογικό ήταν να… μη φλερτάρει με την ήττα και να επιδιώξει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη League Phase της διοργάνωσης.

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε με τον Φαμπιάνο κάτω από τα δοκάρια. Ελάντερ και Κουλιμπαλί το δίδυμο των στόπερ, Χαμάς στο αριστερό άκρο της άμυνας και Ντιουνκού στο δεξί. Στον άξονα επέλεξε τους Κούσουλο, Σίμιτς και Χαραλάμπους. Λοΐζου και Σεμέδο στα εξτρέμ, ενώ στην «αιχμή» του δόρατος, ο Ανδρόνικος Κακουλλής! Σε 4-2-3-1 ο σχηματισμός, με τον Σίμιτς σε ρόλο «10» πίσω από τον φορ. Φυσικά, να υπενθυμίσουμε ότι ο Στέφαν Γιόβετιτς δεν βρίσκεται στην ευρωπαϊκή λίστα του «Τριφυλλιού», συνεπώς για αυτό απουσίαζε από την αποστολή του Έλληνα τεχνικού.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μλάντεν Ζίζοβιτς επέλεξε τους: Μανόλοβιτς, Μέγιερς, Γκράγοβατς, Ερέρα, Τσάβιτς, Καρολίνα, Κουλασίν, Σάβιτς, Βούξεβιτς, Όγκρινετς και Ντεσπότοβιτς, παρατάσσοντας τους σε σχηματισμό 4-3-3.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να μην προβαίνουν σε ρίσκα και να προχωρούν σε συντηρητικές επιθετικές ενέργειες, έχοντας καθαρά ως μέλημα να διατηρήσουν πρώτα την αμυντική τους σταθερότητα. Ο έλεγχος στον συχνά υπερφορτωμένο χώρο του κέντρου έδειχνε να είναι προτεραιότητα και των δυο προπονητών. Έτσι, το πρώτο διάστημα της αναμέτρησης κύλησε δίχως κάποια κλασσική ευκαιρία και επακόλουθα δίχως κάποια τελική που να εκδηλώθηκε. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης προέκυψε στο 18ο λεπτό για την Μπόρατς, όταν ο Όγκρινετς σε ανύποπτη φάση βρέθηκε πλάγια στη περιοχή της Ομόνοιας, εξαπολύοντας ένα διαγώνιο συρτό σουτ, το οποίο πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι του Φαμπιάνο. Χαρακτηριστικό ήταν ότι στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, η Ομόνοια διατήρησε πολύ πίσω τις γραμμές της, μη ασκώντας πίεση στην ανάπτυξη της Μπόρατς, κάτι που δεν την βοήθησε να γίνει απειλητική, ενώ έκανε πολύ «άνετες» τις πρώτες μπαλιές των Βόσνιων. Μετά από το 35′, το «Τριφύλλι» άρχισε να κρατάει λίγο περισσότερο την μπάλα στα πόδια του, προσπαθώντας να οικοδομήσει επιθέσεις από τα άκρα και, παρά το γεγονός ότι η στατιστική δεν κατέγραφε τελική, είχε πολύ καλύτερη εικόνα από ότι στο υπόλοιπο ματς. Η διακοπή για το ημίχρονο ήρθε με τις δύο ομάδες να προσφέρουν πολύ «φτωχό» θέαμα, έχοντας ωστόσο αμφότερες μέχρι εκείνο το σημείο εξασφαλισμένη την παρουσία τους στην κορυφαία 24αδα της διοργάνωσης, βάσει και των υπολοίπων αποτελεσμάτων. Βέβαια, κανείς από τους δυο δε θα ήθελε να…«παίξει με τη φωτιά».

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τις ομάδες να μην έχουν αλλάξει φιλοσοφία, παρουσιάζοντας το ίδιο διακριτικό επιθετικό παιχνίδι και την ίδια αμυντική προσήλωση. Στο 52ο λεπτό, μια μεγάλη μπαλιά από τα αριστερά ήταν η αιτία για τον Φαμπιάνο και τον Κουλιμπαλί να μην συνεννοηθούν σωστά, με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στον Βούκσεβιτς, ο οποίος πλάσαρε εξ επαφής. Ωστόσο, ο κίπερ της Ομόνοιας έδιωξε θεαματικά. Μια αμυντική δυσλειτουργία σε φάση μηδενικής υποψίας παρ’ ολίγον να αποβεί μοιραία για την ομάδα της Λευκωσίας. Ένα λεπτό αργότερα, άλλη μια κάκιστη αμυντική λειτουργία ήταν η αιτία να βρεθεί ο Κουλάσιν προ κενής εστίας, με το πλασέ του απροσδόκητα να καταλήγει έξω. Δυο φάσεις για γκολ μέσα σε δυο λεπτά ήταν αρκετές για να προκαλέσουν μεγάλη ανησυχία στον Γιάννη Αναστασίου και τους συνεργάτες του. Οι Βόσνιοι ανέβασαν τις γραμμές τους σε σημείο που πλέον το «Τριφύλλι» αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα τόσο στην ανάπτυξή του όσο και στο απλώς να περάσει την μεσαία γραμμή. Λοΐζου και Χαραλάμπους έδωσαν τις θέσεις τους σε Εράκοβιτς και Εβάντρο, σε μια προσπάθεια του Έλληνα τεχνικού να «φρεσκάρει» την ομάδα του στον νευραλγικό χώρο του άξονα και να ανακτήσει μέτρα στο γήπεδο, κρατώντας φυσικά και περισσότερο την μπάλα στα πόδια της. Αυτή η ενέργεια Αναστασίου επαληθεύτηκε από την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Η Ομόνοια είχε περισσότερο την κατοχή, δεχόμενη εμφανώς λιγότερες απειλές, δίχως βέβαια να δημιουργεί ιδιαιτέρως από μέρους της. Στο 78ο λεπτό, ο Σεμέδο από πολύ πλάγια θέση προσπάθησε να απειλήσει τον Μανόλοβιτς, με τον κίπερ της Μπόρατς να διώχνει και τον Κακουλλή, με εξουδετερωμένους όλους τους αντιπάλους του, να στέλνει τη μπάλα στην επαναφορά πάρα πολύ ψηλά. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ομόνοιας στην αναμέτρηση. Μια «χρυσή» στιγμή για να μην έχει ένα βράδυ με εφιάλτες η κυπριακή ομάδα, καθώς όσο τα ματς έφταναν στην ολοκλήρωσή τους τόσο οι διαβαθμίσεις στην κατάταξη άλλαζαν. Η ομάδα της Λευκωσίας διαρκώς οριακά βρισκόταν στη κορυφαία 24αδα. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με την Ομόνοια εν τέλει να κατατάσσεται στην 22η θέση της βαθμολογίας, μετά από ποικίλες ανακατατάξεις καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, με τα αποτελέσματα να αλλάζουν διαρκώς.

Μπάτσκα Τόπολα-Νόα 4-3

Σε ματς… θρίλερ, η Μπάτσκα Τόπολα επικράτησε 4-3, πήρε την 24η θέση και την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφήνοντας εκτός τους Αρμένιους. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν και στο πρώτο τέταρτο ήταν μπροστά με δυο γκολ. Ο Ματέους άνοιξε το σκορ στο 5′, ενώ στο 15′ ο Φερέιρα πέτυχε το 2-0. Ο Στάνιτς στο 41ο λεπτό σημείωσε το 1-2, όμως και πάλι ο Ματέους σημείωσε το 3-1. Ο Τζάκοβατς σε εκείνο το σημείο, όμως, το πήρε πάνω του, μείωσε στο 74′ και στο 76′ έφερε το ματς στα ίσα. Ο Πάντοβιτς στο 81ο λεπτό διαμόρφωσε το 4-3, πραγματοποιώντας την ολική ανατροπή.

Χαρτς-Πετροκούμπ 2-2

Η Πετροκούμπ «ξέρανε» την Χαρτς στο 83′, στερώντας της την ευκαιρία να τερματίσει στις πρώτες 24 θέσεις. Η Πετροκούμπ άνοιξε το σκορ στο 21ο λεπτό, αλλά η Χαρτς το γύρισε στο δεύτερο μέρος. Στο 64′ ο Γουίλσον έφερε το ματς στα ίσα, ενώ λίγο αργότερα ο Σπιτάλ έκανε το 2-1 (70′), μέχρι που ο Μούντρατς σκόραρε για την Πετροκούμπ και «πίκρανε» τους Σκωτσέζους.

Γιαγκελόνια-Ολίμπια Λιουμπλιάνας 0-0

Στο 0-0 «κόλλησαν» Γιαγκελόνια και Ολίμπια Λιουμπλιάνας, αποτέλεσμα που άφησε και τις δύο εντός των θέσεων 9-24.

ΛΑΣΚ Λιντς-Βίκινγκουρ 1-1

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς στην Αυστρία, με τη ΛΑΣΚ να μένει εκτός συνέχειας και τη Βίκινγκουρ να παίρνει τη 19η θέση. Οι Ισλανδοί άνοιξαν το σκορ με τον Σιγκούρπαλσον, ωστόσο ο Λιούμπισιτς διαμόρφωσε το 1-1. Ο Γκούναρσον αποβλήθηκε στο 89′, όμως η Λίντσερ δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο.

Λαρν-Γάνδη 1-0

Η μοναδική νίκη της Λαρν στη διοργάνωση ήρθε… αργά, αφού παρά το 1-0 επί της Γάνδης, οι Βορειοϊρλανδοί αποκλείστηκαν. Το μόνο γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 74ο λεπτό από τον Κοσγκρόβ, με τη Γάνδη να τερματίζει στην 17η θέση.

Μόλντε-Μλάντα Μπολεσλάβ 4-3

Με απίθανο buzzer-beater, η Μόλντε πήρε τη νίκη επί της Μλάντα Μπολεσλάβ, που την έφερε στην 23η θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 5ο λεπτό, με την Μόλντε να γυρνάει το παιχνίδι από το πρώτο μέρος χάρη στο γκολ του Ίχλερ (27′) και το αυτογκόλ του Κραλ (42′). Νέα ανατροπή, αυτή τη φορά για την Μλάντα, που μέσα σε δύο λεπτά έκανε το 3-2. Ωστόσο, τα γκολ των Κάασα (64′) και Στένεβικ (90’+1) διαμόρφωσαν το τελικό 4-3 υπέρ της Μόλντε, στέλνοντας την Μλάντα Μπόλεσλαβ «σπίτι» της.

Τσέλιε-Δε Νιου Σεντς 3-2

Νίκη – πρόκριση στους «32» για την Τσέλιε, αφού επικράτησε 3-2 της Νιου Σεντς. Ο Ντέιβις άνοιξε το σκορ στο 19′ για τους Ουαλούς, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα ο Έντμιλσον έφερε το ματς στα ίσα. Ο Χόλντεν στο 42′ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Νιου Σεντς, όμως η «απάντηση» ήταν άμεση, αφού στο 43′ ξανά ο Έντμιλσον πέτυχε το 2-2. Ο Ζεκ στο 79′ διαμόρφωσε το 3-2 για τους Σλοβένους.

Ρεάλ Μπέτις-Ελσίνκι 1-0

Η Μπέτις έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Ελσίνκι στην Ισπανία, νίκησε με σκορ 1-0 και τερμάτισε στην 15η θέση της League Phase. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 27ο λεπτό ο Καρδόσο, με την ομάδα των Κανελλόπουλου και Αντζουλά να μένει εκτός συνέχειας.

Ραπίντ Βιέννης-Κοπεγχάγη 3-0

Η Ραπίντ Βιέννης «καθάρισε» την Κοπεγχάγη του Παντελή Χατζηδιάκου, κερδίζοντάς τη 3-0. Οι Αυστριακοί άνοιξαν το σκορ στο 45’+2 με τον Μπέιλο, ενώ στο 51′ ο Βούρμπραντ διπλασίασε τα τέρματά τους. Το τελικό 3-0 έκανε ο ίδιος παίκτης στο 64′.

Βιτόρια Γκιμαράες-Φιορεντίνα 1-1

H Φιορεντίνα έφυγε αλώβητη από την Πορτογαλία, καθώς απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Γκιμαράες. Έτσι, τερμάτισε στην 3η θέση, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη 2η πίσω από την Τσέλσι. Ο Γκουστάβο Σίλβα πέτυχε το 1-0 για τη Γκιμαράες, ωστόσο, ο Μαντράγκορα στο 87ο λεπτό διαμόρφωσε το 1-1.



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ