Πάνω από 200 σεισμοί μέσα σε μόλις 48 ώρες έχουν θορυβήσει το νησί της Σαντορίνης με πολλές οικογένειες με παιδιά να παίρνουν την απόφαση να εγκαταλείψουν την περιοχή, με αποτέλεσμα να έχουν αποχωρήσει από το νησί πάνω από 11.000 άνθρωπο και 1.200 αυτοκίνητα.
Συγκεκριμένα 7.000 άτομα και 1.2000 ΙΧ έχουν αναχωρήσει με τα πλοία, ενώ πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν φύγει αεροπορικών από το νησί των Κυκλάδων.
Oι Αρχές στη Σαντορίνη παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή, για παν ενδεχόμενο, με την ΕΜΑΚ, σε πρωταρχικό ρόλο, να διατηρεί την εγκατάστασή της με τις σκηνές.
Παράλληλα, ο δήμος Θήρας ζητά από τους τουρίστες που παραμένουν στο νησί να μην επισκέπτονται επικίνδυνα σημεία καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης.