Τα επιχειρησιακά σχέδια βάση των οποίων θα σχεδιαστούν τα μέτρα ασφάλειας την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου για τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για το δυστύχημα των Τεμπών επεξεργάζονται τις τελευταίες ημέρες οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ογκώδεις συγκεντρώσεις καθώς ήδη έχουν προκηρυχθεί απεργίες από συνδικάτα, εργατικά σωματεία, συλλόγους και άλλους φορείς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται σήμερα στην πόλη προκειμένου να συμμετέχει σε κλειστή επιχειρησιακή σύσκεψη με τα ανώτατα στελέχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Βάσει των πληροφοριών τα μέτρα για τις συγκεντρώσεις της Παρασκευής θα κινούνται στη λογική του Πολυτεχνείου, όμως θα είναι περισσότερο αυξημένα λόγω του πλήθους των διαδηλωτών.

Με δεδομένο ότι η μετακίνηση των αστυνομικών δυνάμεων από το ένα σημείο στο άλλο θα είναι αδύνατη εξαιτίας των κλειστών δρόμων από τον κόσμο, αναμένεται να συγκεντρωθούν σε καίρια σημεία έτσι ώστε να μπορούν να επέμβουν άμεσα εφόσον χρειαστεί.

Επίσης, θα βρίσκονται περιμετρικά δημοσίων κτηρίων τα οποία ενδέχεται να βρεθούν στο στόχαστρο τυχόν επιθέσεων.

Ενεργό ρόλο κυρίως στην πρόληψη καταστάσεων που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο δημόσια περιουσία η πρόσωπα παίζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σαρώνοντας λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να εντοπίσει άτομα που προτρέπουν σε πράξεις βίας ή διασπείρουν περιεχόμενο που μπορεί να θεωρηθεί ως υποκίνηση παράνομων ενεργειών.

Να σημειωθεί ότι ήδη στην Αθήνα έχει γίνει μια σύλληψη ενός 50χρονου που κατηγορείται ότι παρακινούσε μέσα από αναρτήσεις στο διαδίκτυο για έκνομες ενέργειες κατά τις διαδηλώσεις της Παρασκευής.



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ