46 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε νταλίκα στο Σαν Αντόνιο

Οι σοροί 46 ανθρώπων, που πιστεύεται ότι ήταν παράτυποι μετανάστες, βρέθηκαν τη Δευτέρα μέσα στο ρυμουλκούμενο φορτηγού στο Σαν Αντόνιο, στην πολιτεία Τέξας (νότιες ΗΠΑ). Πρόκειται για το πιο θανατηφόρο περιστατικό λαθρεμπορίας του είδους στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο KSAT του Σαν Αντόνιο μετέδωσε επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, τις οποίες απέφυγε να κατονομάσει, πως στο ρυμουλκούμενο βρέθηκαν τουλάχιστον 46 πτώματα. Το όχημα ήταν σταθευμένο πλάι σε σιδηροτροχιές σε απομονωμένη περιοχή στα νότια όρια της πόλης, σύμφωνα με το KSAT.

Οι διασώστες ανέσυραν από το φορτηγό 16 άτομα που ήταν ακόμη ζωντανά και είχαν τις αισθήσεις τους, μεταξύ των οποίων τέσσερις ανήλικοι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Σαν Αντόνιο Τσαρλς Χουντ. Μεταφέρθηκαν για ιατρική περίθαλψη.

«Οι ασθενείς που είδαμε έκαιγαν, είχαν θερμοπληξία, εξάντληση λόγω της ζέστης, και δεν υπήρχε ίχνος νερού στο ρυμουλκό», απαρίθμησε ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος του Σαν Αντόνιο.

Οι θερμοκρασίες στο Σαν Αντόνιο, περίπου 250 χιλιόμετρα βόρεια από τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, έφθαναν χθες τους 39,4° Κελσίου, με υψηλή υγρασία.

Aνάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με τον Χουντ, δεν υπάρχουν παιδιά, ωστόσο πολλά θύματα κατά τις πληροφορίες που έδωσε ήταν έφηβοι και νέοι.

Τρία άτομα τέθηκαν υπό κράτηση, σύμφωνα με τις αρχές.

Το περιστατικό σημειώνεται εν μέσω ρεκόρ εισροής μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, όπου οι αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε περισσότερες από 2 εκατομμύρια συλλήψεις σε ένα έτος.

Οργανώσεις λαθρεμπορίας που δρουν εντός των Ηνωμένων Πολιτειών μερικές φορές στριμώχνουν τους μετανάστες σε φορτηγά και ρυμουλκούμενα αφού έχουν ήδη περάσει τα σύνορα, για να τους περάσουν κρυφά από υα σημεία ελέγχου των αυτοκινητοδρόμων που διαχειρίζεται η Συνοριακή Περιπολία των ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν πολλά θανατηφόρα περιστατικά εμπορίας ανθρώπων στο έδαφος των ΗΠΑ.