Δύο άνδρες συνελήφθησαν στη Βιέννη σε σχέση με τρομοκρατικά σχέδια που, σύμφωνα με την αστυνομία, στόχευαν σε σημαντικές εκδηλώσεις στην πόλη. Ένας από τους συλληφθέντες, ηλικίας 19 ετών, φέρεται να είχε ορκιστεί πίστη στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS

Οι συναυλίες της Taylor Swift στο πλαίσιο της περιοδείας “Eras Tour” στη Βιέννη ακυρώθηκαν λόγω αυτού του τρομοκρατικού σχεδίου. Η αυστριακή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο αφορούσε επίθεση στο ernst-happel-stadion/”>ernst-happel-stadion, όπου η Taylor Swift επρόκειτο να δώσει τρεις συναυλίες.

Η εταιρεία Barracuda Music, διοργανώτρια των εκδηλώσεων στη Βιέννη, ανακοίνωσε την ακύρωση των συναυλιών μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram, αναφέροντας: “Με την επιβεβαίωση από τις κυβερνητικές αρχές για ένα προγραμματισμένο τρομοκρατικό σχέδιο στο Ernst Happel Stadium, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ακυρώσουμε τις τρεις προγραμματισμένες συναυλίες για την ασφάλεια όλων.”

Ο λογαριασμός Taylor Nation, που διαχειρίζεται η ομάδα της Swift, αναδημοσίευσε το μήνυμα αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι όλα τα εισιτήρια θα επιστραφούν αυτόματα εντός των επόμενων 10 εργάσιμων ημερών, ενώ οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν να επισκεφθούν έναν ιστότοπο για να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους.

Η Taylor Swift δεν έχει κάνει ακόμη κάποια δήλωση στα κοινωνικά δίκτυα και δεν έχει επιβεβαιώσει τις ακυρώσεις προσωπικά.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ που ενημερώθηκαν για την υπόθεση, η αυστριακή αστυνομία αναζητεί επιπλέον άτομα που μπορεί να έχουν γνώση των σχεδίων αυτών. Ένας από τους συλληφθέντες, ο 19χρονος, είχε υπό παρακολούθηση για αρκετό καιρό και ήταν γνωστός στις αυστριακές αρχές.

Κατά τη σύλληψη του 19χρονου, οι αρχές εντόπισαν χημικές ουσίες, οι οποίες θεωρείται ότι πιθανόν προορίζονταν για την κατασκευή εκρηκτικών. Ωστόσο, οι αρχές εκτιμούν ότι ο συλληφθείς δεν είχε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να ολοκληρώσει τη δημιουργία μιας βόμβας πριν από τα προγραμματισμένα γεγονότα του Σαββατοκύριακου.

Η αποτροπή της επίθεσης αποτελεί ένδειξη της συνεχούς απειλής που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες εκδηλώσεις από εξτρεμιστικές ομάδες, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ασφάλειας και της επαγρύπνησης από τις αρχές.





Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ