Το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μαιευτήρια της χώρας, αντιμετωπίζει πρόσφατα σημαντικά προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη πόσιμου νερού και τη δυσλειτουργία του κλιματισμού, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με τις υψηλές θερμοκρασίες. Οι καταγγελίες των εργαζομένων προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Παρέμβαση Υπουργού Υγείας

Με αφορμή τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από το προσωπικό του νοσοκομείου, ο Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε δημόσια ανάρτηση, ενημερώνοντας το κοινό για τα μέτρα που έχουν ληφθεί και προγραμματιστεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Στις 9 Αυγούστου 2024, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Βιλδιρίδου, επισκέφθηκε το νοσοκομείο για επιθεώρηση και καταγραφή της κατάστασης.

Προβλήματα Νερού και Κλιματισμού

Σύμφωνα με τον υπουργό, στο νοσοκομείο διαπιστώθηκαν σοβαρά ζητήματα με τους ψύκτες πόσιμου νερού, οι οποίοι εμφάνισαν παθογόνους οργανισμούς και αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων. Ως αποτέλεσμα, αποφασίστηκε η άμεση απόσυρσή τους από τη χρήση, για την προστασία της υγείας των ασθενών και του προσωπικού. Για την προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος, το νοσοκομείο παρέχει δωρεάν εμφιαλωμένο νερό στους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.

Παράλληλα, καταγράφηκαν προβλήματα στον κλιματισμό, με τις υπάρχουσες μονάδες να λειτουργούν με μειωμένη απόδοση. Για την επίλυση αυτού του ζητήματος, μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται να εγκατασταθούν 25 νέες μονάδες κλιματισμού, ενώ άλλες 40 θα τοποθετηθούν τον Σεπτέμβριο, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού.

Δέσμευση για Άμεση Επίλυση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι οι διαδικασίες αντικατάστασης των ψυκτών και οι βελτιώσεις στον κλιματισμό θα ολοκληρωθούν εντός του Αυγούστου, ενώ τόνισε ότι δεν έχουν καταγραφεί λιποθυμικά επεισόδια που να σχετίζονται με τις συνθήκες στο νοσοκομείο, εκτός από ένα περιστατικό που αποδίδεται σε υποτασικό ιστορικό.

Η παρέμβαση αυτή του υπουργού υποδηλώνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων και να διασφαλίσει την υγεία και την ευημερία του νοσηλευτικού προσωπικού και των ασθενών. Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης παρακολουθείται στενά, με την ελπίδα ότι τα προβλήματα θα λυθούν σύντομα, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Σήμερα το πρωί, κατόπιν εντολής μου, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο “Έλενα Βενιζέλου” για επιθεώρηση η Γενική Γραμματεύς του Υπουργείου Υγείας κ. Βιλδιρίδου. Τα πραγματικά περιστατικά είναι τα εξής:

• Αναφορικά με το πρόβλημα των ψυκτών πόσιμου νερού του Νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι σε μέρος αυτών παρουσιάστηκαν παθογόνοι οργανισμοί καθώς και συγκέντρωση βαρέων μετάλλων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου. Κατόπιν απόφασης της Διοίκησης του Νοσοκομείου, τέθηκαν όλοι οι ψύκτες εκτός λειτουργίας με σκοπό την διασφάλιση της υγείας ασθενών, επισκεπτών, & νοσηλευτικού προσωπικού. Σε συνέχεια το Νοσοκομείο προέβη σε έρευνα αγοράς και βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασης όλων των ψυκτών του Νοσοκομείου με καινούργιους που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Εντωμεταξύ, από σήμερα, διατίθεται εμφιαλωμένο νερό δωρεάν σε όλους τους εργαζομένους και τους επισκέπτες σε χώρους του νοσοκομείου που το επιθυμούν, έως και την αντικατάσταση των ψυκτών.

• Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα που εντοπίστηκαν σε μικρό μέρος του Νοσοκομείου σε σχέση με τον κλιματισμό (σε εικοσιπέντε (25) μονάδες fun coil, που λειτουργούσαν αλλά με μειωμένη απόδοση), μέχρι το τέλος Αυγούστου του τρέχοντος έτους θα έχουν τοποθετηθεί εικοσιπέντε (25) νέες μονάδες fun coil, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν άλλες σαράντα (40) που εκκρεμούν από ανοιχτό διαγωνισμό.

Επίσης τοποθετήθηκε ήδη μία φορητή μονάδα ψύξης στον χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου, μέχρι την οριστική  τοποθέτηση μιας ψυκτικής μονάδας δαπέδου (τύπου ντουλάπας).

– Κανένα λιποθυμικό επεισόδιο δεν έχει περιγραφεί και καταγραφεί από τη νοσηλευτική υπηρεσία, πλην ενός το οποίο αφορούσε σε ιστορικό Υπότασης (υπάρχουν σχετικά αποδεικτικά έγγραφα της νοσηλευτικής υπηρεσίας)».





Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ