Οι αρχές των ΗΠΑ στη Φλόριντα κατέσχεσαν ένα φορτίο 30 κιλών κοκαΐνης, με κάθε ένα από τα 25 πακέτα να φέρει το λογότυπο της ισπανικής μάρκας αυτοκινήτων CUPRA.

Τα ναρκωτικά ξεβράστηκαν στις ακτές των Florida Keys μετά τον τυφώνα Debby και ανακαλύφθηκαν από έναν προσεκτικό πολίτη που ενημέρωσε αμέσως τις αρχές.

Η εμπορική αξία των ναρκωτικών εκτιμάται σε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια.

Η προέλευση και ο λόγος για το λογότυπο CUPRA στις συσκευασίες των ναρκωτικών παραμένει μυστηριώδης.

Ένα παρόμοιο περιστατικό αναφέρθηκε τον Μάιο, κατά το οποίο ένας λαθρέμπορος ναρκωτικών στο αεροδρόμιο της Πράγας μετέφερε δέματα που έφεραν το λογότυπο της βρετανικής πολυτελούς μάρκας Rolls-Royce.

Οι ειδικοί απέκλεισαν κάθε προσπάθεια εξαπάτησης, καθώς κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει στα σοβαρά ότι τα δέματα ήταν ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Είναι ενδιαφέρον ότι η CUPRA σχεδιάζει να εισέλθει επίσημα στην αγορά των ΗΠΑ μέχρι το 2030, ξεκινώντας με δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Αυτά θα προσφέρονται σε επιλεγμένες πολιτείες και θα περιλαμβάνουν τον ηλεκτρικό διάδοχο του Formentor και ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV που αναπτύχθηκε ειδικά για την αγορά των ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της CUPRA, Wayne Griffith, ανακοίνωσε αυτά τα σχέδια την άνοιξη του 2024.

Φυσικά, τόσο η CUPRA όσο και η Rolls-Royce τονίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το παράνομο φορτίο.

Η υπόθεση αυτή δείχνει την αυξανόμενη χρήση των συμβόλων των εμπορικών σημάτων στη σκηνή των ναρκωτικών για να προκαλέσουν ενδεχομένως σύγχυση στις διωκτικές αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ